x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ginere şi socru, urmăriţi penal pentru că au dat şpagă agentului de poliţie rutieră

Ginere şi socru, urmăriţi penal pentru că au dat şpagă agentului de poliţie rutieră

20 Mar 2014   •   17:43

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, la data 15 martie 2014, punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpaţii GRANCSA JANOŞ şi BARCSA GASPAR, fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, şi, respectiv, complicitate la dare de mită, informează Biroul de presă al Parchetului Înaltei Curţi.
În ordonanţele de dispunere a controlului judiciar, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
La data de 14 martie 2014, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Blaj, inculpatul Grancsa Janoş a fost oprit în trafic pentru nerespectarea priorităţii în sensul giratoriu, de către un agent de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj, care i-a adus la cunoştinţă faptul că a săvârşit o contravenţie pentru care legea prevede ridicarea permisului în vederea suspendării dreptului de a conduce. În acest context, inculpatul a oferit agentului de poliţie suma de 500 lei pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile legale privind sancţionarea sa, fiind ajutat în comiterea faptei de inculpatul Barcsa Gaspar (socrul său), care a intermediat discuţiile dintre agentul de poliţie - denunţător şi susnumit.
În aceeaşi zi, inculpatul Grancsa Ianos a fost surprins în flagrant după ce i-a remis, în acelaşi scop, denunţătorului suma de 100 lei, în sediul poliţiei, beneficiind şi de această dată de ajutorul inculpatului Barcsa Gaspar.
Inculpaţilor li s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba.  

×