x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gloanţe şi haine pentru poliţişti

Gloanţe şi haine pentru poliţişti

de Petru Zoltan    |    22 Aug 2011   •   21:00
Gloanţe şi haine pentru poliţişti

Politistii romani care au scapat de sabia ministrului de Interne, Traian Igas, au motive de bucurie pentru ca, in sfarsit, sefii Politiei Romane s-au gandit sa-i imbrace si sa-i incalte co­respunzator. Toata aceasta investitie a scos din buzunarul Ministerului de Interne – via Inspectoratul General al Politiei Romane – aproximativ 700.000 de euro. Iar pentru a fi buni de misiune, politistii vor primi si cate un pumn de cartuse.

Inspectoratul General al Politiei Ro­mane condus de chestorul de politie Liviu Popa a pus la bataie 560.000 de lei pentru a achizitiona cartuse pentru dotarea organelor politienesti. Desi pe piata de profil activeaza mai multe companii care se ocupa cu negotul cu arme, doar firma Transcarpart Sportours International SRL s-a incumetat sa participe la licitatie. Aceasta firma este patronata de Dinu Solojan care detine aproape 70% din partile sociale, Bogdan Diaconu cu putin peste 20%, iar restul partilor sociale ii apartin Emanuelei Nicoleta Solojan.

De-a lungul timpului, societatea Transcarpart Sportours International SRL a castigat mai multe contracte cu institutiile sta­tului, carora le-a furnizat armamentul dorit. In 2009, Consiliul Con­cu­rentei a anuntat ca a demarat din ofi­ciu o investigatie privind o posibi­la intelegere intre mai multe firme care au furnizat armament Ministe­ru­lui Apararii Nationale. Printre acestea se afla si Transcarpart Sportours In­ternational. Unul dintre patronii fir­mei, Bogdan Diaconu, a declarat ca an­cheta s-a terminat, dar ca nu exista nici o concluzie clara cu privire la in­cal­carea legislatiei.

'A fost o ancheta comandata, cu interese foarte mari. Din start, aceasta ancheta a inceput prost. Aceste firme investigate au par­ti­cipat la diverse licitatii, dar nu concurau intre ele pentru ca aveau produse separate', sustine Diaconu. Le­gat de afacerea cu Politia Romana, aces­ta a mai precizat ca: 'Atata vreme cat nu s-a prezentat nici o companie, nu e vina mea. E dreptul fiecarui producator sa participe la licitatie. Daca nu a existat concurenta nu inteleg care este problema pentru ca bugetul nu a fost depasit'.

Dar Politia Romana s-a gandit ca vin vremuri grele pentru politistii ro­mani, motiv pentru care a scos din vis­tieria statului aproximativ 700.000 de euro, bani cu care a cumparat ca­te­va mii de articole de im­bra­caminte, dar si 11.000 de pantofi si ghete.

×
Subiecte în articol: observator