x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alina Gorghiu: Actul sexual cu un copil e viol. Punct

Alina Gorghiu: Actul sexual cu un copil e viol. Punct

de Redacția Jurnalul    |    28 Iun 2023   •   17:45
Alina Gorghiu: Actul sexual cu un copil e viol. Punct
Sursa foto: Lucian Alecu

Camera Deputaților a aprobat, miercuri, legea care prevede că vârsta consimțământului sexual se ridică de la 14 la 16 ani, iar infracțiunea de viol asupra unui minor va fi incriminată distinct, la fel și cea de agresiune sexuală săvârșită asupra unui minor.

„Actul sexual cu un copil e viol. Punct. Propunerea legislativă care va asigura această realitate a fost adoptată de Camera Deputaților, for decizional. Prin această lege, vârsta consimțământului sexual se ridică de la 14 la 16 ani! Infracțiunea de viol asupra unui minor va fi incriminată distinct, la fel și cea de agresiune sexuală săvârșită asupra unui minor”, scrie pe Facebook Alina Gorghiu.

Ea precizează că a lucrat la acest proiect împreună cu fosta senatoare Laura-Iuliana Scântei și cu Claudia Mihaela Banu, Raluca Ioan, Laura Vicol, Laura Mihaela Moagher.

„Și este șansa României de a nu mai fi țara din Europa cu cel mai mare număr de victime ale infracțiunilor sexuale, 80% dintre acestea fiind femei și copii. A avea această lege este o obligație morală față de toți copiii abuzați sexual cărora, după traume incomensurabile, li se spune că au consimțit”, încheie ministrul Justiției.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: alina gorghiu lege viol