x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gorj - Directorul PECO, cercetat penal pentru delapidare

Gorj - Directorul PECO, cercetat penal pentru delapidare

12 Oct 2004   •   00:00

Directorul Sucursalei PECO Gorj, Dumitru Pruna (foto), este cercetat penal pentru abuz in serviciu in forma calificata si pentru mai multe infractiuni legate de Legea contabilitatii.

Pruna, director al Sucursalei PECO de mai multi ani, este si actionar si presedinte al Consiliului de Administratie al unei societati private. In calitate de director al PECO Gorj, Dumitru Pruna aproba ca societatea la care este actionar, PETROCONSTRUCT SA Targu-Jiu, sa efectueze majoritatea lucrarilor de constructii din Gorj ale societatii PECO. Astfel, banii PECO ajungeau in buzunarul directorului prin intermediul societatii private. Mai mult, Pruna ca director credita societatea la care el este actionar.

Conform legii, PECO nu ar fi trebuit sa livreze combustibil cu plata pe termen lung fara o scrisoare de garantie din partea firmelor creditoare. Cu toate acestea, Dumitru Pruna dadea dispozitii ca PECO sa livreze cantitati mari de combustibil catre PETROCONSTRUCT si alte societati din Gorj cu termene mai mari de sase luni.

"Exista reguli clare de livrare a combustibilului si modalitatea de plata. Astfel, livrarile de combustibil se fac cu plata in avans sau cel putin la 30 de zile, numai cu scrisoare de garantie. Am intalnit termene foarte lungi de plata, ceea ce reprezinta un abuz. Practic, directorul Dumitru Pruna credita alte societati comerciale in defavoarea PETROM", a declarat prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, Emil Mota.

Prejudiciul adus societatii PECO nu a fost inca stabilit, anchetatorii sustin ca vor dispune o expertiza contabila pentru a vedea cu exactitate care este acesta. (Gabriela Mladin)

×
Subiecte în articol: observator peco