x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gorj: Medici, reţinuţi din sala de operaţie

Gorj: Medici, reţinuţi din sala de operaţie

de Gabriela Mladin    |    10 Ian 2014   •   18:22

Trei medici de la Spitalul de Urgenţă din  Târgu-Cărbuneşti au fost reţinuţi de procurorii din Craiova.  Ginecologii şi un anastezist au fost prinşi în flagrant în timp ce condiţionau actul medical, cu o gravidă care avea nevoie de cezariană. Au fost ridicaţi de anchetatori direct din sala de operaţie.

Procurorii au descins la Spital de urgenţă din Târgu-Cărbuneşti de dimineaţă, în jurul orei 10:30. Medicii au fost luaţi din sala de operaţie, practic după ce efectuaseră cezariana pacientei în vârstă de 23 de ani, cea care făcuse denunţul.

Toată afacerea a fost pusă la cale cu o zi înainte. Medicii i-au explicat pacientei, gravidă în luna a 9-a, că dacă doreşte cezariană, trebuie să plătească. I s-au transmis şi sumele de bani care trebuie date: 1.000 de lei pentru şeful sectiei ginecologie, Alexandru Dobran, care trebuie să-şi dea acordul pentru o astfel de intervenţie, fiind şi prima mână în sala de operaţie. Pentru al doilea medic, ginecolog care asista cezariană, 800 de lei, iar anestezistul, 100 de lei. Cel care a anunţat procurorii a fost sotul pacientei.

I-au ridicat după efectuarea operaţiei
Aşa se face că la primele ore, Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au descins la secţia Ginecologie a spitalului. Deşi filmaseră toată discuţia dintre pacientă şi medici şi momentul predării banilor, anchetatorii i-au lăsat mai întâi pe medici să-şi ducă la final intervenţia chirugicală şi apoi i-au reţinut.
Directorul Spitalului din Târgu-Cărbuneşti, Constantin Târziu, a declarat că el a fost anunţat dosar să asigure o altă echipă medicală de gardă, întrucât medicii care erau de serviciu au fost reţinuţi.

Pacienta, prea săracă pentru cezariană
Pacienta care s-a plâns anchetatorilor are 23 de ani şi este din comuna Turburea. Familia sa nu avea posibilitati financiare. În final, pacienta a născut prin cezariană o fetiţa de 3,3 kilograme. Procurorii vor să ceară arestarea preventivă a medicilor sub acuzaţia de luare de mită.


×