x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gorj: Mircea Diaconu, clasat după forţa politică PSD-UNPR -PC

Gorj: Mircea Diaconu, clasat după forţa politică PSD-UNPR -PC

de Gabriela Mladin    |    28 Mai 2014   •   10:51
Gorj: Mircea Diaconu, clasat după forţa politică PSD-UNPR -PC

Dacă la nivel naţional, Mircea Diaconu a reuşit să obţină un scor de 6,81%, în Gorj a fost aproape de aceste cifre. Nu mai puţin de 5,40% dintre alegătorii gorjeni au ales să îl voteze pe marele actor în detrimentul forţelor politice cu tradiţie.

Potrivit datelor BEJ Gorj, Mircea Diaconu a obţinut nu mai puţin de 11,79% din voturi în municipiul Târgu-Jiu. Mai precis, 2.673 de târgujieni au decis să pună ştampila de vot pe marele actor Mircea Diaconu. Scorul îl plasează chiar după alianţa PSD-UNPR-PC, actorul reuşind să ia faţa PMP şi PNL, următoarele două partide în top. În total, 5.714 gorjeni au votat Mircea Diaconu la alegerile organizate duminică pentru Parlamentul European.

Fostul liberal a obţinut procente bune şi în alte localităţi ale Gorjului: 8,49% în municipiul Motru, 7,31% în Bumbeşti-Jiu şi 6,18% în Rovinari. Nu doar orăşenii au preferat candidatul independent Mircea Diaconu. În comunele Polovragi, Săcelu, Cătunele, Mătăsari şi Bărbăteşti, Diaconu a obţinut între 5,17% şi 6,11%.

×