x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator GREVĂ de avertisment la RATB. Care sunt revendicările sindicatelor

GREVĂ de avertisment la RATB. Care sunt revendicările sindicatelor

06 Mar 2014   •   09:05
GREVĂ de avertisment la RATB. Care sunt revendicările sindicatelor

Sindicatele din RATB afiliate la FNSSR organizează, astăzi, grevă de avertisment. Sindicaliştii vor ca, prin intermediul acestei greve de avertisment să atragă atenţia asupra unor probleme care trebuie rezolvate cât mai rapid în opinia lor, anunţă b365.ro. Participanţii la greva de avertisment cer rezolvarea următoarelor probleme:

"1. Oprirea jafului şi a distrugerii RATB

2. Reducerea numărului de funcţii

3. Reducerea personalului TESA

4. Starea tehnică precară a vehiculelor din dotare şi lipsa pieselor de schimb şi punerea în pericol cu bună ştiinţă a siguranţei circulaţiei şi a publicului călător

5. Condiţii precare de muncă

6. Încadrarea personalului de bord în condiţii speciale de muncă".

În comunicatul remis de sindicalişti se precizează că, în ziua grevei, toţi membrii sindicatelor, inclusiv personalul de bord, vor purta banderole cu textul "GREVA" şi se va circula cu luminile aprinse. "Vom decide ulterior dacă urmează să pichetăm sediul Regiei. Rezolvarea, pe calea dialogului, este dorită de reprezentanţii sindicatelor. Aşteptăm punctul de vedere al administraţiei Regiei", au precizat sindicaliştii în comunicatul citat.

Semnatarii acestui comunicat de presă sunt: Alexandru Mihalache, preşedintele Sindicatului Lucrătorilor RATB - URAC, Petre Roşculescu, preşedintele Sindicatului Publictrans Bucureşti şi Marius Bucur, preşedintele Sindicatului Transportatorilor Liberi Bucureşti.

Greva de avertisment anunţată de sindicalişti este programată în contextul în care Regia are deja o nouă conducere şi va primi în acest an mai mulţi bani de la Primăria Capitalei, comparativ cu anul anterior.

La finele lunii februarie, primarul general Sorin Oprescu a atacat din nou RATB, precizând că salariul mediu din Regie este de 4.100 de lei, în condițiile în care angajații RATB se plâng de condițiile grele de muncă, de vehiculele vechi și nesigure.

În decembrie, mai mulţi angajaţi ai RATB, nemulţumiţi de situația Regiei şi de condiţiile de muncă, au protestat, în fața sediului instituţiei. Problemele reclamate de ei ajung la situații greu de imaginat, precum punerea călătorilor în pericol, sau cele suporate de vânzătorii de la ghișeele de bilete RATB, ținuți în frig și obligați să își facă nevoile în sticle și borcane. Mai multe detalii aici.

×