x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grevă în mai multe judecătorii din ţară pentru nerespectarea deciziei de revocare din CSM a judecătorilor Alina Ghica şi Cristi Danileţ

Grevă în mai multe judecătorii din ţară pentru nerespectarea deciziei de revocare din CSM a judecătorilor Alina Ghica şi Cristi Danileţ

26 Feb 2013   •   09:10
Grevă în mai multe judecătorii din ţară pentru nerespectarea deciziei de revocare din CSM a judecătorilor Alina Ghica şi Cristi Danileţ
UPDATE 09:50 - Magistraţii de la Judecătoria Slatina şi Tribunalul Olt au decis să protesteze faţă de menţinerea în funcţiile de membri ai CSM a judecătorilor Cristi Danileţ şi Alina Ghica, prin suspendarea şedinţelor de judecată.

Şi judecătorii de la Botoşani au suspendat şedinţele de judecată, pentru  o oră, în semn de protest faţă de menţinerea în funcţiile de membri ai CSM a judecătorilor Danileţ şi Ghica.

UPDATE 09:00
- Magistraţii Judecătoriei Buzău au suspendat şedinţele de judecată, în această dimineaţă, pentru aproximativ o oră, în semn de protest faţă de menţinerea în funcţiile de membri ai CSM a judecătorilor Cristi Danileţ şi Alina Ghica.

Potrivit judecatorului Leontin Dragulescu, magistratii de la Judecatoria Buzau vor intra cu intaziere in salile de judecata, in semn de protest fata de decizia Plenului Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la solicitarile de revocare din functiile de membri CSM a judecatorilor Danileţ şi Ghica.

"Ne alaturam astfel colegilor din tara pentru a avertiza CSM ca e dator sa si indeplineasca atributiile, conform legii. In aceasta dimineata, vom intra in sedinte cu o intirziere de o jumatate de ora, o ora, si ne alaturam astfel colegilor din tara. Sunt doua sedinte de judecata, una penala si una civila, astfel ca nu va fi multa lume afectata de protestul nostru", a declarat Dragulescu, potrivit Mediafax.

UPDATE 08:58 - Nici Judecătoria din Braşov nu şi-a început activitatea până la această oră şi ameninţă că nu vor intra în sala de judecată câteva ore. În plus, nu este exclus ca şi alţi magistraţi să ia aceeaşi decizie, din cauza membrilor CSM care refuză să discute revocarea din funcţii a judecătorilor Alina Ghica şi Cristi Danileţ. Judecătoria Constanţa a anunţat şi ea că a intrat în grevă până la ora 09.30.

.....................

Magistraţii de la Judecătoria Râmnicu Vâlcea au suspendat şedinţele de judecată până la ora 10.00, ca urmare a "pasivităţii" manifestate de plenul Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la solicitările de revocare din funcţia de membru al CSM a judecătorilor Cristi Danileţ şi Alina Ghica. Decizia de a suspenda şedinţele de judecată a fost luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea.

"S-a considerat că pasivitatea manifestată de plenul Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la solicitările de revocare din funcţia de membru al Consiliului a domnului judecător Cristi Vasilică Danileţ şi a doamnei judecător Alina Nicoleta Ghica nu poate fi justificată rezonabil în condiţiile în care lege prevede un termen de 15 zile în care Plenul trebuie să ia act de voinţa eprimată de judecători", se arată într-un comunicat de presă al Judecătoriei Râmnicu Vâlcea.

Totodată, instanţa a apreciat că o astfel de atitudine nu corespunde "unei oneste îndepliniri a misiunii încredinţate fiecărui membru prin alegerea sa în Consiliu", existând riscul unei noi amânări, "impunându-se astfel o atitudine legală de protest public faţă de impresia lăsată unui observator obiectiv în sensul minimalizării inacceptabile a actului ferm de voinţă exprimat de judecători într-o procedură expres prevăzută de lege".

De asemenea, Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea a dispus ca, după finalizarea şedinţei Plenului CSM care are loc marţi, să fie făcută o nouă analiză a situaţiei existente şi o nouă evaluare a atitudinii care "se impune a fi asumată".

Marţi, Plenul CSM ia în discuţie alegerea vicepreşedintelui forului şi deciziile de revocare a judecătorilor Alina Ghica şi Cristi Danileţ din funcţiile de membru al Consiliului.


×