x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvern - Ce averi au noii ministri

Guvern - Ce averi au noii ministri

de Aniela Nine    |    02 Sep 2005   •   00:00

Trei din cei cinci noi ocupanti ai fotoliilor de la Palatul Victoria, adica vicepremierul Gheorghe Pogea, ministrul Integrarii Europene, Anca Boagiu, si ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, si-au prezentat declaratiile de avere.
Vicepremierul Pogea detine jumatate dintr-un teren situat in comuna Teliuc, jumatate dintr-un apartament de 75 de metri patrati si o alta cota de 50% dintr-o casa de vacanta de 165 de metri patrati. Pe numele vicepremierului mai figureaza un autoturism marca Oltcit Club, dar si doua curente bancare, unul de 106 milioane de lei vechi si respectiv de 32 dolari, si un depozit bancar, 357,3 milioane de lei vechi. Ministrul Integrarii Europene, Anca Boagiu, nu detine terenuri, dar poseda un apartament la Constanta, cumparat prin credit ipotecar, si o casa de 128 de metri patrati. Anca Boagiu are doua autoturisme, un Daewoo si o Dacie. Ea mai detine bijuterii din aur cu o valoare estimata de 15.000 de euro, achizitionate sau mostenite, precum si obiecte si colectii de arta, estimate la 20.000 de euro.

Noul ministrul al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, nu detine terenuri, masini, bijuterii sau conturi bancare, dar este proprietarul unei cote de 50% dintr-un apartament cu doua camere din Bucuresti. In schimb, Nicolaescu precizeaza ca detine contravaloarea a 50.000 de dolari.

×
Subiecte în articol: observator