x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvern: România nu e afectată de explozia conductei de gaze din Siberia

Guvern: România nu e afectată de explozia conductei de gaze din Siberia

de Redacția Jurnalul    |    20 Dec 2022   •   15:54
Guvern: România nu e afectată de explozia conductei de gaze din Siberia

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat, marți, că datele Transgaz arată că România nu este afectată de explozia produsă de conducta de gaze din Siberia.

„Pot confirma ca, potrivit datelor Transgaz, România nu e afectată de explozia de la conducta de gaz care traversează granița dintre Rusia și Ucraina, la Sudzha”, a spus Dan Cărbunaru.

O explozia a vut loc la gazoductul de export gaze Urengoi-Pomary-Uzhhorod, care pleacă din nord-vestul Siberiei, în Rusia, și trece prin Ucraina, anunță media rusă.

Oficialii locali au declarat pe aplicația de mesagerie Telegram că o persoană a fost rănită și că fluxul de gaz prin secțiunea respectivă a conductei a fost întrerupt începând cu ora 13:50 (1050 GMT).

Ministerul pentru Situații de Urgență din regiunea Chuvashia a declarat că conducta a fost secționată în apropierea satului Kalinino, la aproximativ 150 km vest de orașul Kazan de pe Volga, și că flacăra a fost stinsă.

Conducta, care aduce gaz în Europa din regiunea arctică a Rusiei, a fost construită în anii 1980. Acesta intră în Ucraina prin punctul de măsurare Sudzha, în prezent principala rută prin care gazul rusesc ajunge în Europa.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: guvern explozie conducta gaze siberia