x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul României condamnă ferm atacul asupra fostului prim-ministru Abe Shinzo

Guvernul României condamnă ferm atacul asupra fostului prim-ministru Abe Shinzo

08 Iul 2022   •   11:35
Guvernul României condamnă ferm atacul asupra fostului prim-ministru Abe Shinzo

„Trimitem gândurile și rugăciunile noastre familiei Abe și poporului japonez în aceste momente dificile”, transmite Executivul pe Twitter, după ce fostul premier Shinzo Abe a fost împușcat vineri, în timpul unui miting electoral.

„Guvernul României condamnă ferm atacul asupra fostului prim-ministru Abe Shinzo, unul dintre cei mai importanți lideri ai Japoniei și prieten al lui României. Trimitem gândurile și rugăciunile noastre familiei Abe și poporului japonez în aceste momente dificile”, transmite Executivul pe Twitter.

Și președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj pe Twitter după ce fostul premier al Japoniei a fost împușcat.

„Condamnăm cu fermitate împușcarea fostului prim-ministru japonez AbeShinzo. În aceste momente foarte dificile, gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de el, de familia sa și de poporul japonez”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

De asemenea, eurodeputatul Eugen Tomac și ministrul Familiei, Gabriela Firea, au transmis mesaje după ce fostul premier al Japoniei a fost împușcat.

Fostul premier Shinzo Abe a fost împușcat vineri, în timpul unui miting electoral. Actualul premier al Japoniei, Fumio Kishida, a anunțat că Shinzo Abe este în „stare foarte gravă". Polițiștii au arestat un bărbat de 41 de ani care este considerat principalul suspect.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: abe shinzo