x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Update Hackerii au spart site-ul Ministerului Educației: Nu vă bateți capul cu școala! Reacția Ministerului: Până la finalizarea acțiunilor de auditare de securitate, site-ul va rămâne în modul offline

Update Hackerii au spart site-ul Ministerului Educației: Nu vă bateți capul cu școala! Reacția Ministerului: Până la finalizarea acțiunilor de auditare de securitate, site-ul va rămâne în modul offline

de Redacția Jurnalul    |    08 Mai 2023   •   10:58
Update Hackerii au spart site-ul Ministerului Educației: Nu vă bateți capul cu școala! Reacția Ministerului: Până la finalizarea acțiunilor de auditare de securitate, site-ul va rămâne în modul offline

Site-ul Ministerului Educației, www.edu.ro, a fost spart astăzi de hackeri.

UPDATE Informare privind incidentul cibernetic care a condus la blocarea site-ului www.edu.gov.ro

Administratorii IT ai Ministerului Educației analizează incidentul cibernetic care a condus la blocarea site-ului www.edu.gov.ro, în cursul dimineții de 08 mai 2023.

Specialiștii în tehnologia informației lucrează pentru consolidarea infrastructurii paginii și repunerea acesteia în funcțiune în cel mai scurt timp. Sunt efectuate operațiuni de evaluare, izolare și remediere a eventualelor vulnerabilități. Până la finalizarea acțiunilor de auditare de securitate, site-ul va rămâne în modul offline.

Precizăm că site-ul www.edu.gov.ro conține doar date publice și de informare a cetățenilor, nefiind compromise date confidențiale. 

Prioritatea instituției noastre este soluționarea rapidă a incidentului pentru a ne asigura că edu.ro nu mai prezintă riscuri de securitate cibernetică și poate fi utilizat din nou fără riscuri.

Stire initiala Potrivit stiripesurse.ro, aceștia au anulat tot ce apărea pe site și au publicat un mesaj împotriva sistemului de educație din România.

"Sistemul de învățământ românesc este unul foarte prost, care nu te învață absolut nimic util, ci doar te îndoctrinează cu informații inutile. Pe cine putem da vina? Pe profesori? Nici vorbă, ei sunt mai proști decât elevii.(,,,) Dragi elevi, nu vă mai bateți capul cu școala, e o pierdere de timp. Ce te învață școala în 10 ani poți învăța gratis pe youtube în 10 luni. Guvernul v-a făcut să credeți că dacă nu aveți studii superioare sunteți proști și veți avea salarii mici, dar sunteți și mai proști că îi credeți și îi ascultați ", transmit infractorii cibernetici. 

În acest moment, se pare că reprezentanții ministerului încearcă recuperarea site-ului, care nu este funcțional.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

site spart

×
Subiecte în articol: ministerul educatiei site spart hackeri