x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hăineală a girat startul marilor arestări? APLICAŢIE DE TIP MILITAR A APARATULUI DE REPRESIUNE

Hăineală a girat startul marilor arestări? APLICAŢIE DE TIP MILITAR A APARATULUI DE REPRESIUNE

de Dan Constantin    |    05 Noi 2014   •   11:49
Hăineală a girat startul marilor arestări? APLICAŢIE DE TIP MILITAR A APARATULUI DE REPRESIUNE

O succintă notă informa pe site-ul CSM că în 23-24 octombrie, doamna procuroare Oana Andreea Schmidt Hăineală a participat la "întâlnirea de lucru comună a Secţiei procurori a CSM cu conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, conducerea DNA, conducerea DIICOT, procurorii generali ai parchetelor de pe lângă curţile de apel şi prim procurorii parchetelor de pe lângă tribunale".

Care să fie legătura dintre acest conclav al procurărimii şi valul de arestări răsunătoare declanşat în 23 octombrie? Fostul şef al SPP, generalul Dumitru Iliescu, Hrebenciuc, tată şi fiu, Paltin Sturza, Cocoş, Nicu Niro, ex ministrul Sandu, Pinalti au fost duşi la audieri sau reţinuti tocmai atunci în dosare care trenau de ani de zile. Această veritabilă ŞEDINŢĂ A COMITETULUI CENTRAL AL PROCURORILOR a avut loc, coincidenţă, în timpul desfăşurării celei mai mari operaţiuni de audiere de martori din România, în procesul Referendumul.

Totul seamănă cu o aplicaţie DE TIP MILITAR A APARATULUI DE REPRESIUNE AL STATULUI, preluând definiţia lansată de judecătoarea Camelia Bogdan.

Fosta şefă a CSM în perioada de dominaţie a triunghiului băsist în acest for (Hăineala, Ghica, Dănileţ) ar fi avut în adunarea din 23-24 octombrie o activitate susţinută pentru ridicarea moralului trupei ce l-a purtat pe naşu în suflet.

Nu au fost date publicităţii pana acum comunicate oficiale despre întâlnirea din 23-24 octombrie. Participanţii au avut indicaţia, potrivit surselor noastre, să transmită doar verbal în interiorul instituţiilor scurte informări despre conţinutul hotărârilor şi discuţiilor din cele doua zile.

×