x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hardy a fost lovit în cap cu picioarele de mai mulţi tineri

Hardy a fost lovit în cap cu picioarele de mai mulţi tineri

de Mediafax    |    11 Oct 2011   •   08:19
Hardy a fost lovit în cap cu picioarele de mai mulţi tineri
Managerul echipei de baschet CSS Giurgiu, Smarandita Iliescu, sustine ca baschetbalistul american Hardy Chauncey a primit un pumn in gura si o sticla in cap in timp ce se afla in club, apoi a fost lovit in cap cu picioarele de mai multi tineri, inclusiv fete "de la care a pornit scandalul".
"Dupa ce a primit un pumn in gura, o sticla in cap si a cazut, toti cei prezenti acolo, inclusiv si niste fete de la care a pornit acest scandal, au facut roata in jurul victimei si au dat cu picioarele. Nu avea absolut niciun traumatism pe tot corpul, doar capul i-a fost facut praf. Spre nesansa lui, nu a plesnit nici pielea, nici osul. I-a plesnit creierul", a declarat Smarandita Iliescu, luni seara, la Antena 3.
Ea a precizat ca are aceste informatii de la copii "pentru ca lucreaza in invatamant", mentionand insa ca "acesti copii minori nu vor relata faptele pentru ca le este teama".
Concluziile preliminare ale raportului de autopsie in cazul baschetbalistului american Hardy Chauncey arata ca decesul sportivului a survenit unui traumatism puternic, soldat cu hemoragie masiva si fractura craniana.
Surse medico - legale au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ca autopsia s-a incheiat si ca s-au prelevat probe toxicologice, rezultatul acestora urmand sa fie cunoscut in doua - trei saptamani.
Potrivit raportului preliminar al autopsiei, decesul sportivului a survenit unui traumatism cranio - cerebral puternic, soldat cu hemoragie masiva si fractura de craniu.
"In urma autopsiei s-a stabilit ca moartea sportivului a fost violenta, cauzele medicale ale decesului, inscrise si in certificatul medical constatator al decesului, indica drept cauza imediata, insuficienta cardio-respiratorie acuta", a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristian Curca.
Potrivit raportului INML, alte cauze antecedente sunt contuzie si dilacerare cerebrala ( reprezinta ruptura substantei cerebrale) si traumatism cranio-cerebral.
La necropsie nu au fost identificate suferinte vechi care ar fi putut modifica starea de sanantate a sportivului, mai arata raportul medico-legal.
Baschetbalistul american Hardy Chauncey (23 de ani) de la CSS Giurgiu a murit, duminica dupa-amiaza, la scurt timp dupa ce a fost operat la Spitalul "Bagdasar - Arseni" din Bucuresti, unde a fost adus in urma unei agresiuni petrecute intr-un local din Giurgiu, la cateva ore de la castigarea meciului cu Dinamo.
In noaptea de sambata spre duminica, in jurul orei 04.00, un coechipier al baschetbalistului l-a gasit pe acesta cazut in zona ringului de dans din localul "Emotionne", in stare de inconstienta.
Principalul suspect in cazul agresiunii, Ionut Tanasoaia, s-a predat Politiei din Giurgiu, luni dimineata, fiind retinut pe baza de ordonanta pentru 24 de ore de procurori, sub acuzatia de ultraj contra bunelor moravuri si lovituri cauzatoare de moarte. Ulterior, acesta a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, mandatul fiind emis de Tribunalul Giurgiu.
Conform anchetatorilor, in noaptea de sambata spre duminica, in jurul orei 3.30, tanarul a provocat un scandal la discoteca "Emotionne" din Giurgiu, in prezenta a aproximativ o suta de persoane, lovindu-l cu pumnul pe baschetbalistul american Hardy Chauncey, care a fost proiectat cu capul de pardoseala asfaltica a discotecii. Hardy Chauncey a suferit "leziuni traumatice grave care au condus la deces", iar totodata s-a tulburat grav ordinea si linistea publica, a spus procurorul in propunerea de arestare a lui Tanasoaia.
Moartea sportivului a fost violenta.
In dosar au fost audiati mai multi martori, care au descris imprejurarile care au determinat conflictul spontan izbucnit intre cei doi.
Astfel, s-a stabilit ca Hardy Chauncey dansa printre ceilalti tineri - asa cum proceda de obicei - si la un moment dat si-a pus sapca pe capul Alinei R, care dansa langa o masa pe care dansa Serban C., martor in dosar.
"Intrucat victima nu cunostea limba romana, nu a inteles reprosurile martorului, motiv pentru care a intervenit si inculpatul. Victima, prin gesturi, i-a dat de inteles inculpatului ca nu cunoaste limba romana, insa acesta i-a aplicat o lovitura puternica cu pumnul in barbie. Victima a fost proiectata si s-a izbit cu capul de pardoseala salii de dans, situata la o diferenta de nivel de 40 de centimetri de locul unde se afla victima in momentul lovirii", a consemnat procurorul.
Primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ca barul in care a fost lovit baschetbalistul american nu respecta conditiile de functionare impuse de organele care dau avize pentru localurile de noapte, referitoare la paza proprie, si, ca atare, trebuie inchis.
Lucian Iliescu a spus ca, desi barul era prevazut cu camere de luat vederi, acestea erau tinute inchise, nefiind respectate astfel conditiile impuse de Politie referitoare la paza proprie a localurilor de noapte.
Politia l-a amendat cu 5.000 de lei pe administratorul clubului "Emotionne" din Giurgiu, unde a avut loc agresiunea care a dus la decesul baschetbalistului american Hardy Chauncey, pentru ca nu functioneaza camerele video din local, inca din luna iunie.

×