x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Harvoni. Preț ULUITOR, dar scapi de Hepatita C

Harvoni. Preț ULUITOR, dar scapi de Hepatita C

11 Oct 2014   •   04:28
Harvoni. Preț ULUITOR, dar scapi de Hepatita C

Autorităţile medicale americane au autorizat apariţia pe piaţă a medicamentului Harvoni, un comprimat împotriva hepatitei C, care trebuie luat zilnic, dar este extrem de scump, scrie fda.gov Și când spunem extrem, înțelegem extrem.Harvoni, produs de Gilead Sciences, este foarte eficient, în timpul testelor fiind vindecaţi 99% dintre pacienţi, dar şi foarte scump, preţul unui tratament pentru 12 săptămâni ajungând la 94.500 de dolari, adică 1.125 de dolari pentru fiecare comprimat.

Medicamentul îmbină efectul a două substanţe active, ledipasvir şi sofosbuvir, cea de-a doua fiind scoasă pe piaţă tot de compania Gilead Sciences, sub numele medicamentului Sovaldi.

Acest medicament a fost, de asemenea, criticat pentru preţul său ridicat - 1.000 de dolari pe comprimat sau 84.000 de dolari pentru un tratament complet.

Hepatita C este o boală infecţioasă care afectează în principal ficatul. Infecţia cu virusul hepatitei C declanşează această boală.

Adeseori hepatita C se manifestă asimptomatic, dar după o perioadă mai îndelungată, în lipsa unui tratament, poate duce la ciroză sau cancer hepatic.

Conform estimărilor OMS, în lume trăiesc între 130 şi 150 de milioane de persoane infectate cu acest virus care face în jur de 500.000 de victime anual.

×