x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hidroelectrica, cel mai ieftin producător de energie din România, în careul de aşi al furnizării

Hidroelectrica, cel mai ieftin producător de energie din România, în careul de aşi al furnizării

de Redacția Jurnalul    |    05 Apr 2023   •   09:30
Hidroelectrica, cel mai ieftin producător de energie din România, în careul de aşi al furnizării

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, a ajuns anul trecut la o cotă de piaţă pe segmentul concurenţial al furnizării de 9,23%, semnificativ mai mare faţă de numai 2,5% pe care le controla la finalul lui 2021, scrie Ziarul Financiar.

Cu aceste procente, Hidroelectrica, firmă controlată de statul român, a ajuns în careul de aşi al furnzării de ener­gie, depăşindu-i la mustaţă pe nemţii de la E.ON, furni­zori pursânge.

Intrarea pe segmentul furnizării de energie a fost „unsă“ de statul român, în mod normal pia­ţa de con­sumatori casnici sau mici companii nefiind atrac­tivă pentru un producător de talia Hidroelectrica. Dar în luptă cu preţurile record, energia ieftină de la Hidro­electrica a fost unul dintre instrumentele folosite de stat.

Ascensiunea pe segmentul furnizării de energie nu s-a făcut cu o pregătire riguroasă în prealabil, platformele de relaţii cu clienţii, de exemplu, fiind construite chiar în timpul intrării pe această piaţă.

Luna trecută, ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 lei, în con­textul nu­me­roaselor sesizări şi reclamaţii legate de la comporta­mentul comercial al furnizorului de energie electrică.

(sursa: Mediafax)

×