x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Horică, demisia!

Horică, demisia!

10 Apr 2014   •   21:53
Horică, demisia!
Sursa foto: CRISTIAN NISTOR/Agerpres Foto

Întruchipare “strălucită” a băsismului agresiv, Horia Georgescu a atins limita cea mai de sus a servilismului politic în campania de demolare civică a cetăţeanului Mircea Diaconu. Şeful ANI a subjugat instituţia intereselor campaniei electorale ale familiei Băsescu Traian care şi-a fixat ca obiectiv eliminarea lui Mircea Diaconu din cursa pentru alegerile europarlamentare. Mai mult, Horia Georgescu a intimidat prin ameninţări explicite pe cei care semnau listele de susţinere a candidaturii lui Diaconu. În cursul proceselor de la Tribunal şi Curtea de Apel, Horia Georgescu a făcut presiuni atât asupra Biroului Electoral Central cât şi a instanţelor erijându-se  prin declaraţii şi comunicate în judecător al cauzei.

Prin aceste acţiuni notorii de împiedicare a cetăţenilor români de exercitare a drepturilor constiuţionale de a vota şi  de a fi aleşi, Horia Georgescu a devenit incompatibil cu demnitatea publică pe care o exercită.

În ultimi ani Georgescu a transformat Agenţia Naţională de Integritate într-o instituţie de represiune împotriva adversarilor politici ai regimului Băsescu-Boc-Udrea.  Etalând  merite iluzorii în stârpirea corupţiei, falanga băsistă, stimulată de Monica Macovei, a pompat continuu în prestigiul ANI pentru a folosi selectiv prerogativele acesteia în lupta politică.
Mai mult, Horia Georgescu, personaj cu neclarităţi în biografie şi în afacerile familiei, a respins sistematic calea dialogului, refuzând explicaţiile necesare dar ameninţând instituţii de presă şi deschizând numeroase procese împotriva ziariştilor.

Din aceste considerente menţinerea în continuare în funcţie a numitului Georgescu Horia devine tot mai nocivă pentru ideea statului de drept şi a funcţionării unor importante instituţii. Demisia sau demiterea, iată singurele soluţii logice în cazul lui Georgescu.
Parlamentul pe unde e Dragnea, Oprea, Ponta?
Jurnalul Naţional

×
Subiecte în articol: Horia Georgescu