x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Huidu a plecat de la Parchet, după două ore de audieri

Huidu a plecat de la Parchet, după două ore de audieri

21 Oct 2011   •   06:15
Huidu a plecat de la Parchet, după două ore de audieri

UPDATE 11:35 - Serban Huidu a iesit, dupa doua ore de audieri, de la Parchetul Judecatoriei Brasov. El a fost citat pentru a-i fi adus la cunostinta ca a fost inceputa urmarirea penala impotriva sa pentru ucidere din culpa.

Avocatul lui Serban Huidu, a declarat ca realizatorul TV "va face declaratii atunci cand va fi momentul". Ion Minjina a mai spus ca Huidu a sustinut in fata procurorilor declaratia data in faza actelor premergatoare inceperii urmarii penale, respectiv ca masina pe care o conducea a derapat.

Realizatorul TV nu a facut nicio declaratie la iesire.

Serban Huidu s-a prezentat, in aceasta dimineata, in jurul orei 9.30, la Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov, in dosarul in care este urmarit penal pentru ucidere din culpa, in urma accidentului din 16 octombrie, de pe DN1, in care si-au pierdut viata trei persoane. Huidu, care a venit la Parchet insotit de fratele si avocatul sau, pentru a da o prima declaratie in acest dosar, a refuzat sa raspunda intrebarilor jurnalistilor.

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov au decis inceperea urmaririi penale pe numele lui Serban Huidu, realizatorul TV fiind cercetat pentru ucidere din culpa, potrivit unui comunicat din 18 octombrie. Din probele stranse de anchetatori reiese ca, pe 16 octombrie, in timp ce mergea pe DN1, in dreptul km. 149 din directia Predeal spre Brasov, Huidu, aflat la volanul autoturismului sau, a intrat pe contrasens, in urma neadaptarii vitezei la conditiile de drum (carosabil ud), si a lovit o Dacia Logan ce venea din sens opus. In urma impactului a rezultat decesul ocupantilor autoturismului Logan.

In dosar au fost formulate concluziile medico-legale privitoare la decesul celor trei victime, stabilindu-se ca moartea a fost violenta, fiind cauzata de hemoragii interne si externe, consecutive, in principal, din cauza rupturilor de organe interne, au mai stabilit anchetatorii.

De asemenea, la dosar au fost depuse si rapoartele de expertiza medico-legala intocmite pentru celelalte persoane implicate in accident, stabilindu-se ca cei doi minori (copiii lui Serban Huidu) au suferit leziuni ce necesita pentru vindecare sub 10 zile de ingrijiri medicale (fapt ce nu atrage raspunderea penala), iar celelalte doua pasagere ale autoturismului (sotia lui Huidu si bona familiei) au avut leziuni ce necesita pentru vindecare sub 60 de zile de ingrijiri medicale, precizand ca nu formuleaza plangere prealabila.

Potrivit Cancan, Serban Huidu a petrecut ieri mai bine de doua ore la postul de radio pentru care lucreaza. Apropiatii spun ca este posibil ca Huidu sa se retraga din viata publica.

Liana Stanciu a declarat, aseara, la RTv ca Serban Huidu nu vrea sa se eschiveze de la a fi judecat ca orice cetatean roman care trebuie sa plateasca pentru greseala sa.

"Serban nu vrea sa se sustraga de la a fi judecat ca un cetatean roman. El trebuie judecat ca un cetatean roman, nu ca Huidu de la Cronica Carcotasilor, deoarece in aceasta calitate a impartit lumea in doua. Cred ca Serban Huidu a platit deja pentru greseala lui", a precizat Liana Stanciu.

Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov a inceput, marti, urmarirea penala a realizatorului tv pentru uciderea din culpa a trei persoane, duminica, in urma unui accident de circulatie produs de Serban Huidu, la Timisul de Sus.

Toate cele trei persoane care au decedat, doua imediat dupa accident si una a doua zi la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, se aflau intr-o Dacie Logan care a fost lovita frontal de autoturismul proprietate personala, un jeep, condus de realizatorul TV.

×