x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hunedoara. Un bărbat şi-a pierdut nevasta şi copilul pe munte. S-a oprit la o discuţie şi le-a spus "s-o ia înainte"

Hunedoara. Un bărbat şi-a pierdut nevasta şi copilul pe munte. S-a oprit la o discuţie şi le-a spus "s-o ia înainte"

09 Iun 2014   •   20:16
Hunedoara. Un bărbat şi-a pierdut nevasta şi copilul pe munte. S-a oprit la o discuţie şi le-a spus "s-o ia înainte"

O familie din judeţul Cluj s-a rătăcit luni după-amiază pe munte, în zona barajului lacului de acumulare 'Valea de Peşti', în apropiere de Uricani, după ce soţia şi fiul ei au apucat pe un drum greşit şi s-au pierdut de tată, care a rămas pentru puţină vreme în urmă.

După ce a constatat că nu reuşeşte să-şi găsească soţia şi fiul de 13 ani, bărbatul a cerut sprijin la numărul de urgenţă 112, în ajutorul acestuia fiind trimise echipe mixte formate din salvamontişti şi jandarmi montani de la Postul Câmpu lui Neag.

'După aproape două ore, jandarmii montani şi salvamontiştii au găsit cele două persoane, la aproximativ şase kilometri de barajul 'Valea de Peşti'. Atât femeia, cât şi copilul acesteia se aflau în stare bună de sănătate şi nu au avut nevoie de îngrijiri medicale', a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, sublocotenent Lucian Stoichiţoiu.

Bărbatul din Cluj a relatat ulterior jandarmilor că în cursul zilei de luni a intenţionat să facă o drumeţie până la barajul 'Valea de Peşti'. Pe drum s-a oprit câteva minute să stea de vorbă cu un muncitor care lucra pe un excavator şi le-a spus soţiei şi fiului să meargă înainte pentru că el îi va prinde pe traseu.

Ajunşi la o bifurcaţie, femeia şi copilul au ales să meargă într-o direcţie greşită, pe un drum forestier, în timp ce tatăl, venit din urmă, a urmat traseul corect spre lacul de acumulare. Speriat că nu-şi mai găseşte familia după ce a căutat mai mult în zonă, bărbatul a sunat la 112 pentru a cere ajutor.

×