x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator IARNA PE ULIŢE/Accidente rutiere şi drumuri blocate

IARNA PE ULIŢE/Accidente rutiere şi drumuri blocate

de Dana Lepadat    |    21 Feb 2009   •   00:00

Nouă judeţe plus municipiul Bucureşti, vizate de codul galben, se confruntă cu iarnă în toată regula. Zăpada şi viscolul au creat dificultăţi drumarilor şi şoferilor, dar şi angajaţilor societăţilor de electrificare care au fost chemaţi să refacă reţelele electrice în Olt.



Din cauza vântului puternic ce a viscolit zăpada, câteva drumuri au fost blocate şi s-au înregistrat sute de accidente rutiere în judeţele Iaşi, Bacău, Dolj, Vrancea, Constanţa. Pe Autostrada Soarelui traficul a fost blocat ieri câteva ore din cauza unui accident în care au fost implicate şapte maşini. Nimeni nu a fost rănit. Pentru că nu au acţionat pe drumurile din Bacău şi Vrancea, poliţiştii rutieri i-au amendat deja pe drumarii din cele două judeţe. Astfel, la Vrancea din cauza condiţiilor de drum total nefavorabile traficului, în doar 24 de ore au avut loc 25 de accidente.

DIRECTOR DE LA DRUMURI NAŢIONALE, AMENDAT
Şi la Bacău, poliţiştii de la Serviciul Poliţiei Rutiere l-au amendat pe directorul SC Drumuri Naţionale, Sorin Leahu, pentru că drumurile nu au fost curăţate corespunzător de zăpadă. De asemenea, societatea va fi obligată să suporte şi daunele produse în cazul tamponărilor din cauza zăpezii.

Manifestările specifice anotimpului rece nu se vor opri nici astăzi, deşi avertizarea cod galben s-a ridicat în noaptea de vineri spre sâmbătă.Temperaturile vor fi relativ staţionare. În Bucureşti vor fi condiţii de ninsoare mai ales la orele serii, când şi temperatura aerului va ajunge până la o minimă de -4şC.

×
Subiecte în articol: observator