x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Înăsprirea condiţiilor de examinare pentru motociclişti

Înăsprirea condiţiilor de examinare pentru motociclişti

de Mara Raducanu    |    03 Feb 2009   •   00:00

Asociaţia Motocicliştilor din România (AMR) susţine Ordinul dat recent de ministrul Internelor, care a modificat Ordinul nr. 1.497/2006 privind  modificarea  metodologiei de examinare a candidaţilor la examenul practic pentru conducerea motocicletelor.



Aceştia consideră de bun augur  şi sunt de acord cu înăsprirea  probelor, astfel încât viitorii motociclişti să fie mult mai bine pregătiţi atunci când ies pentru prima dată în trafic. Astfel, AMR solicită, la fel ca în nenumarate rânduri, reintroducerea traseului la examenul moto, ţinând cont de faptul că în prezent nici o şcoală de profil nu este obligată să susţină cursuri şi în trafic. Absenţa acestor cursuri are ca rezultat multe accidentări în care sunt implicaţi proaspeţii posesori de permis pentru categoria A.

După modelul multor tări europene şi datorită creşterii de la an la an a numărului de motociclete pe străzile din România se impune şI în  cazul ţării noastre introducerea obligatorie a cursurilor practice desfăşurate în trafic. "Propunem ca proba practică de examen să fie alcatuită atât din teste in poligon, cât şi din teste în condiţii normale de trafic, cursantul fiind urmărit la mică distanţă de poliţistul examinator aflat pe motocicletă”, au declarat cei care fac parte din asociaţie.


×
Subiecte în articol: observator