x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Igaş le-a tăiat poliţiştilor norma de hrană.

Igaş le-a tăiat poliţiştilor norma de hrană.

02 Iun 2011   •   08:26

Sindicalistii din politie ameninta cu proteste, dupa ce au fost anuntati printr-un document intocmit de Directia Financiara din cadrul MAI si semnat de ministrul Traian Igas ca le este redusa norma de hrana cu aproximativ 550 de lei. Masura a fost motivata de lipsa fondurilor.

Norma de hrana a fost redusa de la 700 de lei la 150 de lei, anunta Antena3. Taierea a fost decisa printr-un ordin al ministrului Traian Igas si, potrivit sindicalistilor, oamenii legii ameninta ca ar putea inceta lucrul din cauza acestei decizii.

In urma cu doua zile, ministrul Igas a declarat ca, in cazul in care disponibilizarile in MAI nu vor fi realizate, politistii isi vor primi salariile reduse cu 30% in decembrie. Camera Deputatilor a respins martea trecuta proiectul de lege privind disponibilizarile din MAI.

Liderul Pro Lex, Vasile, Lincu, a declarat ca s-a interesat la Ministerul Administratiei si Internelor in legatura cu aceasta masura si i s-a comunicat ca masura a fost luata pentru ca nu sunt fonduri pentru plata integrala a acestor venituri.

Lincu a facut referire la Legea 69/2010 care prevede ca MAI are obligatia, pentru a se incadra in buget, sa ajusteze sporurile facultative si care nu sunt in cuantum fix, respectvi salariul de merit ti de execelenta. Liderul sindical a sustinut ca in continuare se vor da aceste salarii de merit si de excelenta.

El a precizat ca un salariu de excelenta inseamna 50% din venitul salarial si este acordat pentru cinci la suta din personal, 90% dintre cei care-l incaseaza fiind sefi.

Vasile Lincu a mai spus ca salariul de merit reprezinta 20 la suta din salariu si este platit pentru 30 la suta din efectiv.

×
Subiecte în articol: politisti măi igaş disponibilizari