x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Analiză: „Din punct de vedere imobiliar, regiunea Bucureşti-Ilfov este zombie”

Analiză: „Din punct de vedere imobiliar, regiunea Bucureşti-Ilfov este zombie”

de Redacția Jurnalul    |    20 Oct 2024   •   19:00
Analiză: „Din punct de vedere imobiliar, regiunea Bucureşti-Ilfov este zombie”

Dragoş Dragoteanu, Euroest Invest: Regiunea Bucureşti-Ilfov, din punct de vedere imobiliar, este zombie: a murit centrul Bucureştiului şi a înviat Ilfovul, potrivit Ziarului Financiar.

În urma recensământului din 2021 s-a constatat că Bucureştiul a pierdut în jur de 200.000 de locuitori, în timp ce Ilfovul a crescut cu 150.000 de locuitori. Preţurile în centrul Bucureştiului la apartamentele vechi sau blocurile comune nu trec de 1.500-1.600 de euro pe metrul pătrat construit. Există însă excepţii, adică blocuri noi, ultracentrale, foarte puţine la număr şi bine făcute, unde preţul poate ajunge la 6.000-7.000 de euro pe metru pătrat.

Ilfovul câştigă teren în faţa Bucureş­tiului din punct de ve­dere imobiliar, spune Dragoş Dragoteanu, proprietarul Euroest Invest, unul dintre cei mai importanţi jucă­tori ai pieţei imobiliare, iar unul dintre moti­vele care stau în spatele acestui fenomen este faptul că autorizaţiile de construire care se dau în Capitală sunt tot mai puţine.

În urma recensământului din 2021, subliniază el, s-a constatat că Bucureştiul a pierdut în jur de 200.000 de locuitori, în timp ce Ilfovul a crescut cu 150.000 de locuitori.

„Regiunea Bucureşti-Ilfov, din punct de vedere imobiliar, este zombie: a murit cen­trul Bucureştiului şi a înviat Ilfovul. În urma recensă­mântului din 2021 s-a constatat că Bucureştiul a pierdut în jur de 200.000 de locuitori, iar Ilfovul a cres­cut cu 150.000 de locuitori. În ultimii patru ani, de când nu se mai dau atât de multe autorizaţii în Bucureşti, cei care au vrut cu adevărat să dezvolte au înflorit în Ilfov în toate oraşele şi comunele limitrofe pentru că acolo au găsit piaţă de desfacere“, a spus el în timpul emisiunii ZF Live.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: regiunea bucuresti-ilfov imobiliar zombie