x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Împăratul roman Cezar şi Cleopatra au deschis carnavalul de la Mamaia

Împăratul roman Cezar şi Cleopatra au deschis carnavalul de la Mamaia

de Elena Stan    |    06 Iul 2014   •   15:59
Împăratul roman Cezar şi Cleopatra au deschis carnavalul de la Mamaia
Radu Mazăre urmează să mai interpreteze personajele istorice Ştefan cel Mare şi Ramses

Peste 25.000 de turişti au asistat, sâmbătă seară, la prima ediţie din acest sezon estival a carnavalului de la Mamaia. Costumat în împăratul roman Cezar, primarul Radu Mazăre a defilat în premieră pe carul alegoric al Primăriei Constanţa. Oficialul a plătit din bugetul primăriei peste 50.000 de euro pentru a achiziţiona carul alegoric pe care va defila cu ocazia celor trei evenimnete din cadrul Carvavalului de la Mamaia.

“Este vorba despre un şasiu de autobuz al Regiei de Transport în Comun peste care este montata butaforia specifică fiecărui personaj pe care îl voi interpreta. Toate butaforiile pentru cele trei care costă 50.000 euro. Asta fără sistemul de sunet, fără efecte şi lumini. E numai construcţia în sine", a declarat Mazăre. La această sumă se adaugă remuneraţia actorilor şi a figuranţilor care vor dansa pe care sau vor evolua în piaţeta de la Cazino Mamaia. Numai pentru parada cu regele Cezar vor fi cel puţin 60 oameni şi încă 80 figuranţi. Carele alegorice au plecat, puţin după ora 21.00, din parcarea de la Telegondolă, îndreptându-se apoi către Piaţeta Perla de unde primarul Radu Mazăre a urcat în carul alegoric al Primăriei Constanţa, care, de altfel, a deschis parada. Edilul a fost însoţit de Mihaela Rădulescu, aceasta interpretând rolul reginei Cleopatra.

În momentul în care a ajuns în Piaţeta Cazino, Radu Mazăre a urcat pe o scenă special amenajată şi le-a spus celor prezenţi că este ziua lui, după care le-a prezentat programul serii.
Discursul lui Mazăre a fost urmat de o scenetă, fiind prezentate momentele importante din viaţa împăratului Cezar - cuceririle sale şi legătura cu Cleopatra. Apoi, pe scenă au urcat reprezentanţii cluburilor din Mamaia, care au prezentat numere de muzică şi dans. Spectacolul s-a încheiat puţin înainte de miezul nopţii pe acordurile imnului staţiunii Mamaia, "A lu’Mamaia", interpretat de Delia şi Speak. Acesta este cel de-al treilea an consecutiv când în staţiunea Mamaia este organizat carnavalul carelor alegorice.

Constănţenii au protestat

Tot sâmbătă, aproximativ 50 de persoane au protestat în faţa primăriei Constanţa, nemulţumiţi de modul în care arată oraşul, reprosându-i lui Radu Mazăre modul în care administrează bugetul local. Aceştia şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la alocarea unor sume importante de la buget pentru organizarea de petreceri şI pentru întreţinerea staţiunii Mamaia, şI pentru dezinteresul pe care primarul îl arată faţa de oraş. "Vrem să trăim într-un oraş european. Vrem să se mai ocupe şi de oraşul ăsta că toţi banii se investesc în Mamaia, investeşte zeci de mii de euro în petrecerile astea, nu e în stare să reabiliteze străzile, trotuarele. Sunt multe probleme. Spaţiile verzi sunt distruse încet, dar sigur. Avem cele mai mari taxe din ţară, gigacaloria e scumpă", a spus Andrei Popescu, reşedintele Asociaţiei "Constanţa ia atitudine".

×