x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator In ashram la MISA

In ashram la MISA

18 Oct 2004   •   00:00

Reprezentantii MISA au acceptat, pentru prima data, ca ziaristii sa intre in ashramul de pe Platforma Pipera.

CARMEN PLESA

ADAPOST. Ashram-urile sunt locuri organizate si sustinute de un maestru spiritual Yoga in care cursantii MISA care doresc pot locui gratuit
Cand au auzit unde o sa merg sambata seara, prietenii mi-au turnat toata gama de glumite despre sexul in grup. "Unde te duci?! La MISA?! Vrei sa te taie?" - s-a ingrozit mama. Vizita in ashramul MISA de la Pipera, unde nu mai pusese niciodata piciorul un ziarist, a fost insa una linistita. Undeva la capatul tramvaiul 16 te trezesti intr-o alta lume. Noroaie, caini, copii dezbracati care se joaca in balti. Cateva camine de nefamilisti, cu geamurile sparte si rufe murdare agatate la uscat. Intre ele, unul mai curatel, cu un acoperis roz. Rufele din balcoane sunt curate. Haine bune. "Aici locuiesc colegi de-ai nostri", ma lamureste Bianca Iuga, membra MISA.
TRANSFORMARE. Ultimul etaj a devenit sala de meditatii

SECURITATE. Asteptam. Nu putem intra fara ca cineva "cu raspundere" din MISA sa ne insoteasca. Securitate mare. Toti membrii MISA care vin prezinta la poarta legitimatia. E de ajuns sa te uiti in ochii "cerberului" plin de muschi sa-ti dai seama ca nu e gluma.

Pe adeptii MISA i-am recunoscut inca de pe strada. Imbracati bine, cu rucsaci in spate. Majoritatea baietilor au parul lung. Fete de toate felurile - si mai tinerele, si mai trecute. Multe cu sani foarte mari. Mai toate fara sutiene, imbracate in haine care le subliniaza formele si cu miscari foarte senzuale.

Adeptii au toti cate ceva de mancare in mana si musca grabiti, cu ochii la intrarea in ashram. Nu inteleg de ce atata foame, pana cand cineva ma lamureste ca in sala de meditatii nu ai voie sa mananci. Si cum programul va tine cam 5 ore... Dupa ce apare si Teodor Pop, unul dintre oficialii MISA, intr-un Land Cruiser care te lasa cu gura cascata, ni se permite sa intram. Yoghinii se descalta cand intra in ashram. Noi, ziaristii, putem sa ramanem incaltati. S-a pus un plastic pe jos, in caz ca am avea chef sa ne plimbam prin sala de meditatii. De fapt, pentru noi va fi doar sala de conferinta, pentru ca meditatiile vor fi doar mai tarziu, si in cadru restrans.

Pe cat de paraginit arata pe afara ashramul, pe atat de infloritor e inauntru. Scari mochetate, biblioteci. Usile care dau spre culoarele de la fiecare etaj al caminului sunt inchise.

Sala de meditatii e imensa si calduroasa, cu tavan fals si geamuri termopan. Nimerim in timpul discursului presedintelui MISA, Nicolae Catrina, despre influenta spiritului asupra materiei. "Fluide sexuale", "potential sexual" sunt cuvintele pe care le aud mai des. Nu ca as fi inca sub influenta glumelor prietenilor, dar e clar ca la MISA sexul e ceva important. Nicolae Catrina explica cum in decembrie 1995 MISA a facut o intelegere cu politia si au demonstrat printr-o scadere a infractionalitatii cu 38% ca intr-adevar spiritul, prin concentrare, influenteaza materia. Potrivit lui Catrina, politia nu a vrut sa mai recunoasca ulterior intelegerea facuta cu MISA si nici sedintele de meditatii care au dus la scaderea infractionalitatii.
ADEPTE. Fetele din MISA sunt deosebit de senzuale

CERCETARI. Dupa o prezentare sustinuta de o membra MISA depre proprietatile energetice ale plantelor, cercetatorul japonez Masaru Emoto a vorbit despre cercetarile sale, care au demonstrat cum cristalizarea apei este influentata de ganduri sau sentimente. Astfel, din apa pusa la inghetat intr-un vas pe care scria "iubire" s-a cristalizat intr-o forma clara si frumoasa, pe cand cea dintr-un vas asupra caruia au fost concentrate sentimente negative a luat o forma urata. Vizita la MISA s-a terminat la fel de pasnic. Nici macar nu au mai cerut sa se uite pe fotografiile facute in sala, cum am fost avertizati la inceput ca se va intampla.

×
Subiecte în articol: observator MISA