x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator În chestiunea mamelor

În chestiunea mamelor

de Luiza Moldovan    |    30 Iun 2014   •   13:26

Ştirea zilei: o fată de 13 ani a ajuns la spital după ce a fost muşcată de propria mamă. Incidentul a survenit în timpul unei dispute spontane, iscate între mama atacatoare şi soţul acesteia, de care se află în divorţ. Fata a intervenit ca să-i despartă, dar mama a muşcat-o atât de rău de braţul stâng, încât fata a trebuit să fie luată cu ambulanţa şi dusă la spital. Medicii au dat diagnosticul: plagă muşcată, sângerând violent. Doamne fereşte!

Întrebarea care se pune este dacă mama a fost vaccinată antirabic sau nu, pentru că, în funcţie de asta, medicii trebuie (sau nu) să-i administreze copilei şi un tratament specific. Făcea mama spume la gură? Când a fost mama dusă ultima oară la veterinar? Urmează mama o dietă exclusiv animalieră sau o mai dă şi pe legume? Sau doar boabe? Dacă a urmat o dietă bazată pe boabe deshidratate, poate că şocul survenit în urma schimbării alimentaţiei şi-a spus cuvântul. De altfel, după studii prelungite, cercetătorii americani au ajuns la concluzia că mamele devin mai agresive în perioadele de caniculă, ceea ce e posibil să se fi întâmplat şi în cazul nostru. Beneficiază mama de instalaţie de aer condiţionat? Că, dacă nu, iată unde duce stresul de temperatură!

Sunt de-a dreptul revoltată de mama atacatoare care se mai şi plimbă singură pe stradă, lăsând alţi prunci expuşi la colţii ei care nu iartă nimic, odată ce le-a intrat sub nas o cărniţă fragedă. Ce fac ONG-urile pentru protecţia mamelor? Da, da, ăia de la “Două lăbuţe”! Doar papă banii şi gata? Le iau de pe stradă, le sterilizează şi le dau apoi drumul înapoi pe stradă?! Ete fleoşc! De altfel, se profilează un fenomen extrem de periculos: multe asociaţii de locatari cresc mame în faţa blocurilor, acestea riscând să devină oricând violente cu copiii care, iată, au luat vacanţă şi stau mai mult la joacă! Da’ chiar aşa, să-ţi fie frică să mai intri într-o scară de bloc?

Ca să nu mai zic nimic de acei locatari care hrănesc mamele, formându-le, astfel, un reflex pavlovian! Doamna de la unu, de pildă, a fost văzută în repetate rânduri hrănind o mamă care s-a aciuat pe lângă scara blocului în care locuiesc şi alţi copii. O haită de mame agresive a fost identificată după mârâielile extrem de acute din timpul nopţii. Hingherii veniţi la faţa locului nu le-au făcut faţă haimanalelor, deoarece, în grup, acestea devin o forţă periculoasă chiar şi pentru cineva dotat cu harpon. Puteţi vedea, de altfel, pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere cum o mamă e salvată dintr-un harpon de către o alta care muşcă, literalmente, antebraţul hingherului, văduvindu-l pe acesta de jumătate din radius! Acest higher nu va mai fi om de acum înainte!

Până la emisiunea noastră viitoare, vreau să trag un semnal de alarmă asupra problemei mamelor care muşcă mai ales copii dar şi altceva dacă le iese în cale. Ce face Primăria Capitalei? Cum rezolvă problema primăriile de sector? Până acum, sute de mame au fost identificate plimbându-se libere printre oameni, care, unii dintre ei le mai şi hrănesc! Deşi sterilizate, acestea se înmulţesc ca iepurii. Singura soluţie viabilă e ca toate mamele să fie strânse, deparazitate şi băgate în adăposturi. Dacă, în termen de 15 zile, nu vine să le adopte nimeni, să fie eutanasiate! Fără milă.

×