x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator În pat cu Mondialu

În pat cu Mondialu

de Luiza Moldovan    |    26 Iun 2014   •   17:34
LA VIE EN MOV
Ei, da! Aşa da! Băsescu a zis că Parlamentul şi media au pactizat cu Bercea. Şi, prin ei, practic, noi toţi suntem fani Bercea. Ne mai trebuie tricouri cu faţa lu’ Bercea pe ele. Aşa mai zic şi eu discurs. Ce a vrut Băsescu să spună. Păi să vedem.

Există mai multe opţiuni. Opţiunea număru’ unu: Băsescu a vrut să spună că de fapt suntem un popor de infractori, cremenali şi ba p-a mă-tii. Opţiunea număru’ doi: prin toată poliloghia aia de început, Apostolul din Cotropeni a vrut să spună că, de fapt, fără el nu se poate, că uite ce bine pregătit e el, cine ar mai putea să le zică aşa ca el, dacă nu doar el, ce bine înfipt e el şi nici să nu ne facem iluzii că s-ar putea ca vreodată el să-şi depună demisia, că nu se ia de pe scaun nici cu şpaclul sau cu dinamita. Ceea ce nici nu ne gândeam, Apostolul să stea liniştit, că nu ne făceam iluzii. Opţiunea număru’ trei: el a vrut să sublinieze că e singur împotriva tuturor, el, apărătorul justiţiei, şi restu’ care nu-l vrea dar, ghinion, pe care el îl vrea. De asemenea, cred că el a mai vrut să spună şi că avem suflete mici, de papugii, cuvânt care niciodată n-am ştiut ce-nseamnă dar cred că e de rău, pe câtă vreme el se situează deasupra jegului cotidian şi-l interesează spaţiul Schengen.

Opţiunea număru’ patru: practic, ne-a făcut ţigani pe toţi şi ar trebui să ne fie ruşine, ceea ce e o contradicţie în termeni, pentru că el doar a dansat la picioarele ţigăncilor şi s-a pupat cu toată ţigănimea de nu mai avea scuipat în gură şi nu i-a mai fost ruşine, deci de ce e de rău că suntem ţigani? Şi de ce sunteţi aşa rău la suflet, nu vă supăraţi?

Deci. Să fii ţigan e foarte bine, pentru că tot Bărbosu’ ăla ne-a făcut pe toţi, nu asta-i problema. Problema e atunci când te dezici de tine însuţi şi tot noi suntem golani şi tot noi suntem de căcat. Nu ştiu cum face Apostolul din Cotropeni de se scutură mereu de jegul de pe umăr tot pe noi, ca şi cum noi suntem vinovaţi că el se pupă cu infractorii.  N-am cum să mă simt jenată, deşi el asta ar vrea. Vorba aia, că semeni cu cine te-aduni, e valabilă şi în Cotropeni, nu doar în fundăturile pe unde stăm noi.

Imaginaţi-vă! În viziunea prezidenţială, noi suntem poporul care doarme în pat cu Mondialu, iar el – o victimă colaterală. Pe câtă vreme, e fix invers. Mânca-ne-ar!

×