x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator În total, în sectorul 3, se vor reabilita termic peste 25.000 de apartamente

În total, în sectorul 3, se vor reabilita termic peste 25.000 de apartamente

01 Noi 2014   •   16:31
În total, în sectorul 3, se vor reabilita termic peste 25.000 de apartamente

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a declarat sâmbătă că, în sectorul 3, "în total" se vor reabilita termic peste 25.000 de apartamente, iar la 17 școli vor fi finalizate lucrările de modernizare.

"Aseară ( vineri-n.r.) am aprobat și ultimele cereri de la Sectorul 3. În total, în Sectorul 3, cu cererile care au fost aprobate pe fonduri europene, cu cererile care au fost aprobate, tot ieri, pentru reabilitare termică prin programul derulat din bugetul de stat, se vor reabilita termic peste 25.000 de apartamente, ceea ce înseamnă un număr foarte mare și o valoare foarte mare. Sunt 25.000 în total, o parte au fost finalizate, o parte sunt în implementare, pentru cealaltă parte urmează să se realizeze procedurile de achiziție', a declarat Dragnea, în cadrul unei conferințe de presă, susținută sâmbătă alături de primarul sectorului 3, Robert Negoiță.

Vicepremierul s-a referit și la Programul Operațional Regional 2014-2020, care va finanța în continuare proiecte de reabilitare termică, precizând că ghidul solicitantului va fi unul "mult simplificat".

"Ghidul actual, pe care l-am găsit când am venit în minister și care era deja negociat a fost simplificat atât cât ne-au permis înțelegerile anterioare. Ghidul nou va fi unul foarte simplu și sunt convins că Primăria Sectorului 3 va fi printre primii beneficiari, printre cei care vor depune foarte repede documentația, pentru că au experiență foarte mare', a spus Dragnea.

El a precizat că au fost aprobate și solicitările pentru finalizarea investițiilor la 17 școli.

"A doua categorie de obiective de investiții pe care vreau să o anunț astăzi — au fost aprobate cererile pentru finalizarea investițiilor la 17 școli, este o valoare semnificativă, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Vorbim de peste 36 de milioane de lei", a spus, sâmbătă, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Liviu Dragnea a anunțat, totodată, că majoritatea sălilor de sport ce vor fi construite vor avea, la demisol, un bazin de înot.

"Sălile de sport pe care le vom finanța de acum înainte în țară, cea mai mare parte, cel puțin în orașe și în comunele mari, vor avea la demisol un bazin de înot. Este un sport care ajută copii, ajută pentru sănătate foarte mult și costurile sunt foarte mici. Pe aceeași suprafață putem face la demisol, cu o cheltuială suplimentară foarte mică, un obiectiv important', a declarat Dragnea.

Vicepremierul Liviu Dragnea și primarul sectorului 3, Robert Negoiță, au vizitat, după conferința de presă de sâmbătă, șantierul de reabilitare a unui bloc din sectorul 3.

"Avem în lucru 300 de blocuri depuse în analiză și pe finalizare, alte 300 de blocuri pregătite să le depunem și 300 reabilitate, adică în total aproape 1.000 din 3.000 (...)", a spus Robert Negoiță, în timpul inspecției la șantierul de pe strada Câmpia Libertății.

Referitor la lucrările din acel loc, Negoiță a spus că termenul limită pentru finalizarea lucrărilor este de 3-4 luni. "Nu vrem să avem de sărbători schele pe fațade", a adăugat primarul. 

×