x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator În weekend, în toate sectoarele Capitalei, se vor demara acţiuni de salubrizare a marilor bulevarde

În weekend, în toate sectoarele Capitalei, se vor demara acţiuni de salubrizare a marilor bulevarde

13 Mar 2014   •   20:23

Salubrizarea marilor bulevarde, reamenajarea spaţiilor verzi, înlocuirea sau repararea băncilor din cele zece parcuri administrate de ALPAB, plantarea de plante ornamentale şi arbuşti sunt câteva din direcţiile de acţiune trasate de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, în cadrul comandamentului pentru curăţenia de primăvară.

Potrivit PMB, în acest weekend, în toate sectoarele Capitalei, se vor demara acţiuni de salubrizare a marilor bulevarde. Cu un număr de 66 de utilaje şi 142 de operatori manuali, operatorii de salubrizare din Bucureşti vor mătura mecanizat şi manual străzile, vor spăla bulevardele şi vor elimina depozitele de deşeuri stradale. Operatorii vor reface sau înlocui coşurile de gunoi şi containerele pentru deşeuri.

De asemenea, în cele zece parcuri administrate de ALPAB se vor efectua lucrări de întreţinere arbori, se vor reamenaja spaţiile verzi, se vor planta flori provenite din serele proprii ALPAB şi se vor repara şi vopsi băncile, gardurile, panourile şi tâşnitorile.

Totodată, Administraţia Străzilor va continua acţiunile de curăţare/înlocuire/îndreptare indicatoare rutiere deteriorate, stâlpişori şi garduri de protecţie şi va înlocui dispozitivele de limitare a vitezei deteriorate. Firmele de construcţii execută lucrări de astupare a gropilor de pe marile artere şi bulevarde cu mixtură asfaltică rece şi, imediat ce temperaturile vor creşte, se vor demara lucrări de reabilitare, întreţinere şi se vor trasa marcaje rutiere.

Luxten va verifica sistemul de iluminat public pentru a remedia eventualele disfuncţionalităţi, ApaNova va efectua acţiuni de curăţare preventivă a canalelor colectoare şi de serviciu, a gurilor de scurgere şi a colectoarelor mari.

Direcţia de Mediu din cadrul Primăriei Capitalei va desfăşura acţiuni de plantare a 1.500 de arbori, arbuşti şi plante ornamentale, cu sprijinul voluntarilor, elevilor şi ONG-urilor.

Potrivit dispoziţiilor primarului general, inspectorii Direcţiei de Inspecţie şi Control din cadrul Primăriei Capitalei vor desfăşura ample acţiuni de control prin care vor identifica terenurile virane şi alte zone publice unde se acumulează deşeuri în mod necontrolat şi vor aplică sancţiuni conform legii.

Totodată, se vor identifica construcţiile ilegale existente pe arterele principale şi în parcurile publice şi se vor dispune măsuri privind desfiinţarea acestora. Acţiunile inspectorilor Direcţiei de Control vor mai viza identificarea panourilor, prismelor şi banerelor publicitare amplasate ilegal, precum şi a afişelor amplasate în locuri neautorizate, dar şi localizarea maşinilor abandonate şi transmiterea situaţiei acestora spre soluţionare primăriilor de sector.

De asemenea, inspectorii vor verifica dacă în şantierele de construcţii sunt respectate normele de salubritate şi vor intensifica acţiunile de control cu privire la comerţul stradal.

×