x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incendiu de proporții în Dolj ! Au ars 50 de hectare de pomi fructiferi

Incendiu de proporții în Dolj ! Au ars 50 de hectare de pomi fructiferi

15 Sep 2019   •   17:15
Incendiu de proporții în Dolj ! Au ars 50 de hectare de pomi fructiferi

Un incendiu puternic a izbucnit aseară lângă pădurea din satul Ciutura, comuna Vârvoru de Jos, în livezile de meri şi pruni ale fostului IAS din localitate. Până duminică după-amiaza au ars circa 50 de hectare de pomi, arbuşti şi vegetaţie uscată. Pompierii au reuşit până acum limitarea focului pentru ca flăcările să nu ajungă în pădure. Acesta a luat proporţii din cauza vântului, secetei şi a accesului greu pe terenul cu pomi, arbuşti şi vegetaţie abundentă.

Primarul comunei Vârvoru de Jos, Nicu Tabacu, a spus că, în opinia sa, focul a fost pus de persoane necunoscute, având în vedere faptul că a izbucnit din mai multe puncte.
"Cred că cineva a pus foc. De ieri încercăm să stingem acest foc, dar nu putem. Am încercat să evităm să ajungă focul la gospodăriile oamenilor. Focul arde în plantaţia de pomi fructiferi.Toată lumea dă telefon la 112, toată lumea vine şi priveşte, dar nu pune nimeni mâna să ajute. Acum avem aici două autospeciale cu apă, un tractor cu plug şi un tractor cu disc, pentru că încercăm să tragem brazde, dar nu prea putem pentru că pământul este extrem de tare şi trece focul peste noi. Avem surse de apă, dar problema este că nu putem să intrăm din cauza vegetaţiei. Încercăm să localizăm focul, dar de fiecare dată vine vântul şi îl mută. Azi noapte a fost aici feerie", a spus primarul.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: incendiu