x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator INCENDIU în clubul Colectiv. Oprea: Sunt 25 de morţi, e alarmă generală în MAI, l-am anunţat şi pe preşedintele Iohannis

INCENDIU în clubul Colectiv. Oprea: Sunt 25 de morţi, e alarmă generală în MAI, l-am anunţat şi pe preşedintele Iohannis

31 Oct 2015   •   00:21
INCENDIU în clubul Colectiv. Oprea: Sunt 25 de morţi, e alarmă generală în MAI, l-am anunţat şi pe preşedintele Iohannis

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a declarat că în Ministerul de Interne este alarmă generală în urma incendiului de la clubul Colectiv din Capitală, în care şi-au pierdut viaţa 25 de persoane.

"E alarmă generală în MAI. (...) Sunt 25 de morţi. L-am informat şi pe preşedintele Iohannis", a spus Oprea, care se află la locul tragediei.

Alte 88 de persoane au fost transportate la spitalele de urgenţă din Bucureşti, a anunţat şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

"Au intervenit 11 maşini de pompieri, 28 de maşini de prim ajutor de la SMURD, 29 de maşini de la serviciul de ambulanţă, 2 maşini de terapie intensivă de la SMURD, au fost mobilizaţi medici şi asistenţi suplimentar de la Spitalul Floreasca, care au fost aduşi aici, 3 maşini de transport multiple victime şi două unităţi mobile de primiri urgenţe pentru materiale", a spus Arafat.

Acesta a adăugat că "s-a încercat resuscitarea mai multor victime, din păcate fără succes", din cauza intoxicaţiei cu fum.

"S-au transportat la spitale 88 de persoane cu maşinile SMURD-ului şi Serviciului de Ambulanţă. Având în vedere numărul mare, chiar dacă sunt arşi, împreună cu dl ministru Bănicioiu ne-am consultat şi au fost transportaţi la toate spitalele de urgenţă: la Floreasca, la Spitalul de Arşi, la Spitalul Universitar, la Elias, la Bagdasar, urmând ulterior să fie rearanjaţi după gravitatea cazurilor. O parte din echipamentele necesare pentru Spitalul de Arşi, fiind numărul victimelor mare, a fost relocat de la Spitalul Fundeni la dispoziţia domnului ministru al Sănătăţii", a adăugat secretarul de stat în MAI.

×
Subiecte în articol: INCENDIU în clubul Colectiv