x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incendiu în clubul Colectiv. Raed Arafat a anunţat că 145 de persoane sunt internate în urma incendiului

Incendiu în clubul Colectiv. Raed Arafat a anunţat că 145 de persoane sunt internate în urma incendiului

31 Oct 2015   •   01:21
Incendiu în clubul Colectiv. Raed Arafat a anunţat că 145 de persoane sunt internate în urma incendiului

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI, Raed Arafat, a anunţat că în momentul de faţă 145 de persoane sunt internate în urma incendiului puternic care a avut loc vineri seară în clubul Colectiv din Capitală.

Astfel, el a spus că la Spitalul Floreasca se află 50 de persoane, în Spitalul de Arşi - 27 de persoane, în Spitalul Elias - patru persoane, în Spitalul Militar - patru persoane, în Spitalul Sf. Pantelimom - trei persoane, în Spitalul Judeţean Ilfov - o persoană, Spitalul Sf. Ioan - nouă persoane, în Spitalul Bagdasar - 24 de persoane, în Spitalul Municipal - 16 persoane, în Spitalul Colţea - şapte persoane.

El a menţionat că o parte dintre răniţi au ajuns la spitale cu maşini particulare sau cu taxiuri.

"În momentul acesta, o parte dintre aceste persoane, cele care au fost duse cu ambulanţele mai ales, sunt în stare gravă şi au necesitat intubaţia, motiv pentru care a trebuit să relocăm aparate de ventilat pentru spitalele respective", a completat Raed Arafat.


El a explicat că în acest moment este instituit planul roşu, o condiţie pe care o declară automat ISU şi Ministerul de Interne atunci când au loc accidente cu multiple victime, mai ales dacă accidentul are mai multe victime decât capacitatea de primă intervenţie. În astfel de situaţii sunt mobilizate mai multe forţe.

"Sunt foarte multe victime care au ajuns la spital, sunt mulţi care au ajuns pe picioare. Este o chestie normală într-o situaţie de acest gen. Acum am terminat la faţa locului, urmează să aranjăm lucrurile la spital, să sprijinim spitalele acolo unde sunt suprasolicitate, să mutăm bolnavi de la spitalele respective la altele", a mai spus el.

Conform MAI, incidentul a avut loc vineri seară, în jurul orei 23,00.

La intervenţie au ajuns peste 60 de autospeciale de intervenţie (ambulanţe, SMURD, maşini de pompieri, ATVM), precum şi echipaje ale ISU Bucureşti-Ilfov, alături de forţe ale poliţiei şi jandarmeriei. Totodată, la faţa locului a fost amplasat un spital mobil aparţinând Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Incendiul a izbucnit, potrivit martorilor, din cauza unor artificii aprinse în timpul unui concert.

Conform paginii de Facebook a clubului, vineri seară a fost programată lansarea unui album al trupei Goodbye To Gravity. Organizatorii au anunţat şi un un show de lumini customizat, precum ?i de efecte pirotehnice.

Agerpres

×
Subiecte în articol: INCENDIU în clubul Colectiv