x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incendiul de la fabrica de lacuri şi vopsele din Mihăeşti - lichidat după circa 5 ore

Incendiul de la fabrica de lacuri şi vopsele din Mihăeşti - lichidat după circa 5 ore

31 Aug 2019   •   19:12
Incendiul de la fabrica de lacuri şi vopsele din Mihăeşti - lichidat după circa 5 ore

Incendiul de la Mihăeşti izbucnit sâmbătă într-o fabrica de lacuri şi vopsele a fost lichidat după aproape cinci ore, forţele de intervenţie rămânând însă în zonă deoarece există scurgeri de substanţe inflamabile din rezervoarele cu toluen ce ar putea duce la reaprinderea focului, au informat reprezentanţii ISU Vâlcea.

Potrivit sursei citate, avertizarea pentru populaţie prin sistemul RO-ALERT a fost extinsă pe o rază de 20 de kilometri din cauza emisiilor de fum, oamenii fiind sfătuiţi să rămână în continuare în case, cu geamurile şi uşile închise pentru a evita o eventuală intoxicare.

Din datele pompierilor vâlceni de până acum, incendiul ar fi fost provocat de o explozie în incinta fabricii, suprafaţa afectată fiind de peste 500 de metri pătraţi dintr-o hală în care se produceau şi ambalau aceste substanţe.

Nu au fost înregistrate victime.

Pompierii vâlceni au intervenit pentru stingerea focului cu 13 autospeciale, între care şi un echipaj CRBN, în ajutorul lor venind şi ISU Argeş cu încă două autospeciale de stingere.

Purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger, a precizat că în prezent se lucrează la stingerea ultimelor focare, urmând ca, după ce se vor asigura că nu mai există pericol de reaprindere, pompierii să stabilească şi cauza exactă care a dus la izbucnirea acestui incendiu. AGERPRES

×
Subiecte în articol: incendiu mihaiesti vopsele