x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    23 Noi 2007   •   00:00
MAREA BRITANIE - Indicatoare antipeşte
Autorităţile britanice au rea-lizat o serie de indicatoare menite să ii determine pe imigranţii est-europeni să nu mai pescuiască in răuri şi lacuri pentru a mănca peştii, relatează Daily Mail. Iniţiativa intervine intr-un moment oportun, precizează publicaţia, intrucăt crapul şi ştiuca reprezintă măncăruri tradiţionale pentru masa de Crăciun in Polonia, iar oficialii se tem că in săptămănile care urmează se va inregistra o creştere a pescuitului. Mesajul nu poate fi mai clar pentru orice polonez sau romăn flămănd, in condiţiile in care est-europenii susţin adesea că nu cunosc tradiţia britanică potrivit căreia peştii prinşi sunt aruncaţi inapoi in apă.


TERMITE - Masă lemnoasăin biocarburant
Bacteriile care le permit termitelor să digere celuloza ar putea juca un rol extrem de important ca agenţi biochimici care să transforme masa lemnoasă in biocarburant, conform unei echipe de oameni de ştiinţă care au analizat sistemul microbian incredibil de complex al acestor insecte xilofage, informează AFP. Periculoase dacă ne devorează casele sau cabanele din lemn, termitele "sunt un grup de organisme extraordinar de perfecţionate pentru a transforma masa lemnoasă in energie", constată studiul publicat in numărul din această săptămănă al revistei Nature.


INVESTITORI - Canadieni interesaţi de mediu
Companiile din Canada sunt interesate de investiţii in Romănia, in special in domeniile energie, industria auto, IT şi mediu, a susţinut la Cluj-Napoca ambasadorul Canadei in Romănia, Marta Moszczenska. Diplomatul a declarat, intr-o conferinţă de presă, că in cadrul discuţiilor purtate a identificat mai multe domenii de nişă in care firmele canadiene ar putea să investească, enumerănd, printre altele energie, energie verde şi mediu.


ALBA - Amenzi pentru balastiere poluante
O treime din balastierele verificate de o comisie mixtă de control au fost depistate cu nereguli, motiv pentru care prefectul judeţului Alba a dispus suspendarea activităţii, iar doi dintre administratori vor fi cercetaţi penal. Au fost verificaţi 31 de agenţi economici, dintre care 26 deţin 43 de puncte de exploatare agregate minerale şi 26 de staţii de spălare-sortare, respectiv trei societăţi miniere şi două cu activitate de exploatare in cariere de marmură.

×
Subiecte în articol: verde!