x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

02 Feb 2008   •   00:00

2 februarie 2008



BRUXELLLES - Negocieri pe biocombustibili
În timp ce strategia europeană de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră este salutată de majoritatea organizaţiilor ecologiste, propunerea Comisiei de a creşte producţia de biocombustibili este serios contestată. BirdLife International şi Transport and Environment susţin propunerea de reducere a cotelor de emisii cu 20% până în 2020, dar cred că atingerea ţintei pentru biocombustibili (10% din consumul total de carburant) este un obiectiv foarte periculos, care poate produce dezechilibre majore în mai multe planuri economice.


JUDEŢUL DÅMBOVIŢA - Programe de mediu puţine
Nici un oraş din judeţul Dâmboviţa nu dispune de suprafaţa de spaţiu verde pe care o prevăd normele europene, iar autorităţile locale nu fac proiecte pentru a accesa fonduri europene pentru extinderea sau reabilitarea spaţiilor verzi. "Agenţia pentru Protecţia Mediului a înştiinţat autorităţile locale despre prevederile legale privind spaţiile verzi şi a solicitat date despre aceste suprafeţe. Au fost întâmpinate dificultăţi în obţinerea datelor deoarece primăriile au invocat imposibilitatea elaborării registrelor spaţiilor verzi, precum şi necesitatea definirii mai clare a spaţiului verde", a declarat şeful Serviciului implementare politici de mediu al APM Dâmboviţa, Elena Ivaşcu.


DEŞEURI - Mii de gunoaie colectate
Peste 17.000 de tone de deşeuri menajere, ulei uzat, acumulatori, deşeuri medicale, mase plastice, material lemnos uzat şi hârtie au fost colectate, în luna decembrie, în judeţul Dâmboviţa. "A crescut gradul de colectare a deşeurilor industriale reciclabile. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, colectarea de acumulatori uzaţi s-a dublat", a declarat şeful APM Dâmboviţa, Mihail Drugă.


FRANŢA - Pedeapsă pentru ape uzate
Curtea Europeană de Justiţie a condamnat în această săptămână Franţa pentru încălcarea normelor de poluare cu nitraţi. Bruxelles-ul a formulat "un ultim avertisment" pentru înlocuirea instalaţiilor de tratare a apelor uzate, care nu sunt conforme, în diferite zone ale Franţei, cu reglementările comunitare. Analizând o serie de documente, Curtea a ajuns la concluzia că, începând din 1998, apa destinată consumului casnic a fost poluată în mod sever, francezii consumând apă contaminată cu pesticide şi nitraţi proveniţi din agricultură.

×
Subiecte în articol: verde!