x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

18 Iul 2008   •   00:00
Info

18 iulie 2008:Unul dintre responsabilii producerii tragediei de la Mihăileşti, patronul firmei căreia îi aparţinea camionul cu azotat de amoniu, a obţinut o eliberare din detenţie pentru o perioadă de trei luni

SIBIU. Secretara unei firme de audit din municipiul Sibiu a fost obligată de patronul său să semneze o fişă a postului în care i se cerea să fie şofer personal, dar şi să le facă şefilor masaj de relaxare, body-masaj şi masaj erotic, ceea ce este considerat ilegal, dar şi imoral de conducerea Inspectoratului  Teritorial de Muncă (ITM).

 
CLUJ. Constantin Nicula, bărbatul care este acuzat că în urmă cu o săptămînă şi-a ucis soţia la marginea unei păduri din Poieni, judeţul Cluj, s-a predat ieri autorităţilor. El şi-a mărturisit crima poliţiştilor de frontieră din Vama Petea, judetul Satu Mare, şi a fost dus sub escortă la Cluj, pentru audieri. Nicula va fi prezentat azi instanţei cu propunerea de arestare preventivă.


CARACATIŢA. Trei persoane implicate în scandalul permiselor ilegale de la Argeş au fost trimise ieri în judecată de procurorii DNA Oradea. Potrivit anchetatorilor, Marin Marincaş, ajutat de Mugurel Căluşeru şi de Romeo Roşescu, ar fi cerut de la mai multe persoane suma de 22.400 de euro, din care ar fi primit 15.000 de euro, promiţînd să intervină la Argeş pentru eliberarea ilegală de permise auto. Acuzaţii ar fi falsificat apoi actele care atestau că cinci persoane ar fi urmat şi absolvit cursurile unei şcoli auto din Argeş. (M.P.)


MAFIOŢI, LA CALAFAT. Doi mafioţi din Italia, care au scăpat din "ghearele" operaţiunii Nemesis, demarată la 1 iulie de comisariatul din Avola, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră doljeni la Calafat. Italianul Angelo Monaco este capul familiei mafiote Aparo-Trigila, iar turcul Zafer Yldiz îi este şofer personal.  Cei doi încercau să ajungă ilegal în Grecia, cu ajutorul unor documente de identitate falsificate. (Petru Zoltan)

 
SPITALE. 200 de spitale municipale şi orăşeneşti vor primi echipamente pentru tratarea urgenţelor, a anunţat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Aceasta este cea de-a doua fază a dotării structurilor spitaliceşti de primiri urgenţe, prin proiectul Băncii Mondiale. În acest proiect vor fi instruite şi 1.000 de cadre medicale din spitalele mici, pentru utilizarea aparaturii din dotare.

 
CAZUL MIHĂILEŞTI. Unul dintre responsabilii producerii tragediei de la Mihăileşti, patronul firmei căreia îi aparţinea camionul cu azotat de amoniu, a obţinut o eliberare din detenţie pentru o perioadă de trei luni. Magistraţii craioveni au admis cererea lui Mihai Gună de întrerupere a executării pedepsei, pe motiv că acesta ar avea de rezolvat probleme personale grave. Gună a fost condamnat la patru ani de închisoare.

 
TECHIRGHIOL. Cîteva sute de credincioşi din judeţul Constanţa, dar şi pelerini din toată ţara sînt aşteptaţi să ajungă la Techirghiol, la sfîrşitul acestei săptămîni, cînd la Biserica "Sfîntul Ilie" din localitate vor fi aduse, de la Iaşi, moaştele Sfîntului Mare Mucenic Gheorghe.


DEFILEUL JIULUI. O porţiune de aproape 100 de metri de şosea de pe DN 66, care leagă localităţile Petroşani şi Tîrgu-Jiu, riscă să se părbuşească, după ce terasamentul a alunecat în Rîul Jiu. Circulaţia în zonă se desfăşoară pe un singur sens de mers, iar poliţiştii au impus o restricţie de viteză de 40 de kilometri pe oră. (G. Mladin)

 
STÎLP PRĂBUŞIT. Circulaţia pe Strada General Berthelot din Capitală a fost blocată ieri aproximativ trei ore, după ce un stîlp de susţinere a cablurilor electrice a căzut pe carosabil. Incidentul s-a produs în jurul orei 10:00, la intersecţia străzilor General Berthelot cu Lutherană. Potrivit poliţiştilor, stîlpul a cedat din cauză că este foarte vechi, dar şi din cauza numărului mare de cabluri.

 
GRUPAREA "MANDATARILOR". Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Sector 6 au reţinut ieri  alte nouă persoane care făceau parte din gruparea "mandatarilor", specializată în înşelăciuni imobiliare în dauna mai multor persoane în vîrstă. În cursul lunii mai, în acelaşi dosar au fost reţinute 12 persoane, între care şi doi funcţionari ai Primăriei Sectorului 5, care au fost concediaţi. Aceste persoane sînt cercetate pentru abuz în serviciu, înşelăciune, fals în declaraţii, furt şi lipsire de libertate. 

 
SIGHETU MARMAŢIEI. Cei 126 de elevi de la liceul particular din Sighetu Marmaţiei cercetaţi pentru că ar fi dat şpagă ca să treacă examenul de bacalaureat au fost puşi sub învinuire pentru dare de mită. Anchetatorii au anunţat că vor cere instanţei anularea diplomelor de bacalaureat. Pe lîngă elevi, 40 de profesori vor ajunge şi ei în faţa judecătorilor pentru luare de mită şi trafic de influenţă.


CRIMA SĂCELE. Anchetatorii braşoveni nu au solicitat încă arestarea presupusului autor al triplului asasinat comis la Săcele, pe motiv că aşteaptă rezultatele probelor ADN. La 23 iunie 2008, în haznaua unei case din Săcele au fost descoperite trupurile a trei persoane: un copil de 13 ani, un bătrîn de 60 şi un adult de 35 de ani. Principalul suspect în acest caz este Ştefan Vrabie, fiul sexagenarului, care în prezent se află pe o insulă în Grecia. (A. Sminchişe)

 
APEL LA GUVERN. Secretarul general al PSD, Titus Corlăţean, a cerut ieri Guvernului să respecte delimitarea colegiilor uninominale din judeţele Harghita şi Covasna, stabilită prin vot în Comisia de Cod electoral, astfel încît să se permită reprezentarea românilor din cele două judeţe în Parlament. El a precizat că, la propunerea PSD s-a adoptat cu majoritate de voturi o delimitare care permite desemnarea cîte unui parlamentar din partidele politice româneşti, atît în Harghita, cît şi în Covasna.

×
Subiecte în articol: observator persoane