x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Infotrafic: Circulaţia pe sensul de urcare al DN1 Ploieşti - Braşov se desfăşoară îngreunat

Infotrafic: Circulaţia pe sensul de urcare al DN1 Ploieşti - Braşov se desfăşoară îngreunat

02 Dec 2016   •   17:07
Infotrafic: Circulaţia pe sensul de urcare al DN1 Ploieşti - Braşov se desfăşoară îngreunat

Circulaţia rutieră pe sensul de urcare al DN1 Ploieşti - Braşov se desfăşoară îngreunat, iar în zona localităţilor prahovene Comarnic şi Buşteni se circulă în coloană, a anunţat Centrul Infotrafic prin intermediul unui comunicat.

Traficul este îngreunat din cauza numărului mare de autovehicule şi a condiţiilor meteo nefavorabile (zăpadă viscolită). Conducătorii auto sunt sfătuiţi să nu se deplaseze pe această arteră rutieră dacă nu au autovehiculele echipate corespunzător, să ruleze cu viteză redusă, adaptată la condiţiile de drum, şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri.

De asemenea, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă pe DN17, între Bistriţa şi Vatra Dornei, a menţionat sursa citată. În jurul orei 15,40, un autotren a rămas bloca în zăpadă în apropiere de Pasul Tihuţa, blocând un sens de circulaţie.

"Precizăm că autovehiculele care nu sunt dotate cu cauciucuri de iarnă nu sunt lăsate să treacă către pasul Tihuţa. (...) Sfătuim conducătorii auto ca înaintea începerii deplasării să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică prognozată", a mai precizat Centrul Infotrafic.

Şoferilor li se recomandă ca în timpul deplasării să manifeste prudenţă sporită, să reducă viteza în apropierea trecerilor pentru pietoni, a zonelor cu carosabil alunecos sau acoperit cu zăpadă, polei, gheaţă sau mâzgă.

Este necesar să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: infotrafic ploiesti brasov dn1