x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inspecţia judiciară a CSM: Declaraţiile lui Bercea Mondial au afectat independenţa justiţiei

Inspecţia judiciară a CSM: Declaraţiile lui Bercea Mondial au afectat independenţa justiţiei

08 Iul 2014   •   14:28
Inspecţia judiciară a CSM: Declaraţiile lui Bercea Mondial au afectat independenţa justiţiei

Inspecţia Judiciară din cadrul CSM susţine că afirmaţiile făcute de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, cu privire la presupuse fapte de corupţie care ar fi fost săvârşite de preşedintele ÎCCJ, Livia Stanciu, şi şeful DNA, Laura Codruţa Kovesi, sunt nefondate şi au afectat grav independenţa justiţiei şi imparţialitatea sistemului judiciar.

Potrivit Agerpres, raportul Inspecţiei Judiciare va fi dezbătut de plenul CSM în şedinţa de miercuri.

Pe 20 iunie, preşedintele CSM, Adrian Bordea, a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări privind apărarea independenţei justiţiei, în raport cu declaraţiile ce pun în pericol statul de drept, vehiculate în mass-media, referitoare la Livia Stanciu şi Codruţa Kovesi.

"În temeiul art. 30 alin.1 din Legea 317/2004, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat, vineri, Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări privind apărarea independenţei justiţiei, în raport cu declaraţiile ce pun în pericol statul de drept, vehiculate în mass-media în data de 19 iunie 2014, referitoare la doamna judecător Livia Doina Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, şi doamna Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie", se arăta atunci într-un comunicat al DNA.

Bercea Mondial a spus în 19 iunie, înainte de a fi audiat la DNA în dosarul în care fiul lui a reclamat presupuse fapte de trafic de influenţă care ar fi fost comise de Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, că aproape două milioane de euro ar fi ajuns la şefa DNA, Codruţa Kovesi, la preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, dar şi la Vasile Blaga, despre care susţinea că ar fi implicat în acest caz. Declaraţiile au fost făcute în timp ce Bercea Mondial era în duba cu care fusese adus de la Penitenciarul Colibaşi şi urma să fie dus în faţa procurorilor structurii centrale a DNA pentru a da declaraţii.

×