x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inspectorii vamali au confiscat în Bucureşti 3,1 milioane de ţigarete de contrabandă

Inspectorii vamali au confiscat în Bucureşti 3,1 milioane de ţigarete de contrabandă

07 Oct 2014   •   16:36
Inspectorii vamali au confiscat în Bucureşti 3,1 milioane de ţigarete de contrabandă

Inspectorii Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti au descoperit, luni, 6 octombrie, aproximativ 3,1 milioane ţigarete de contrabandă, în urma unei acţiuni de depistare a traficului ilicit de produse accizabile, desfăşurată pe raza Capitalei, precizează un comunicat al Direcţiei Generale a Vămilor (DGV).

Autoritatea vamală a recuperat în urma acestei acţiuni peste 1,55 milioane lei (aproximativ 352.000 euro) la bugetul statului.

Inspectorii vamali au identificat, într-un depozit, în incinta complexului industrial IOR, aproximativ trei milioane de ţigarete mărcile Ashima, Kiss, Marble (fără timbre fiscale) şi mărcile Winston, Rothmans (cu timbre fiscale de Republica Moldova). Totodată, în aceeaşi locaţie, a fost identificat un cetăţean român, în vârstă de 23 de ani, care încărca saci de plastic conţinând pachete de ţigarete într-un autoturism marca Dacia Logan. În urma verificărilor, a fost descoperită o cantitate totală de 80.000 ţigarete marca Marble în interiorul autoturismului, fără timbre fiscale, precum şi suma de 22.100 lei.

Ţigaretele de contrabandă descoperite au fost ridicate, în vederea confiscării, de lucrătorii Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, împreună cu suma de bani şi cu autoturismul în cauză.

"Având în vedere valoarea de piaţă estimată a ţigaretelor şi autoturismului, inspectorii vamali au recuperat peste 1.550.000 (aproximativ 352.000 euro) lei la bugetul statului. Autoritatea vamală a predat cazul organelor competente pentru continuarea cercetărilor", se mai spune în comunicatul DGV. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: tigari contrabanda tigari