x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Instalaţiile de evacuare a apelor pluviale din cinci pasaje din Capitală ar putea fi modernizate

Instalaţiile de evacuare a apelor pluviale din cinci pasaje din Capitală ar putea fi modernizate

de Agerpres    |    29 Mai 2014   •   22:58
Instalaţiile de evacuare a apelor pluviale din cinci pasaje din Capitală ar putea fi modernizate

Instalaţiile de evacuare a apelor uzate pluviale din cinci pasaje subterane din Capitală vor fi modernizate dacă în şedinţa de vineri consilierii municipali vor adopta un proiect de hotărâre în acest sens.

Potrivit proiectului, valoarea totală a investiţiei se ridică la 34.925.620 de lei.

"Lucrările ce urmează a se executa în cadrul investiţiei sunt modernizarea sistemului de colectare şi evacuare a apelor meteorice aferente pasajelor rutiere subterane Mărăşeşti, Unirea, Victoriei, Jiului şi Lujerului pentru conformarea cu cerinţele de protecţia mediului", se menţionează în proiectul de hotărâre.

Cu excepţia pasajului Mărăşeşti, al cărui sistem de colectare şi evacuare a apelor meteorice a fost înlocuit în 2009 aproape în întregime, restul pasajelor construite în jurul anilor 1980, mai exact 1986-1987, au deja o vârstă de circa 27 de ani. În tot acest interval nu s-au realizat lucrări de înlocuire a reţelelor existente sau de reabilitare a bazinelor de retenţie, ci doar de întreţinere prin curăţări şi reparaţii rare, astfel încât reţeaua prezintă tronsoane de canalizare, cămine de inspecţie şi guri de scurgere blocate complet sau colmatate parţial, iar bazinele de retenţie o degradare a betoanelor, depozite care ajung şi până la maxim 1,85 m înălţime şi diverse obiecte depozitate în interiorul acestora.

Scopul implementării proiectului constă în conformarea cu cerinţele de protecţia mediului şi reducerea riscurilor de inundare din perimetrul amplasamentelor. 

×