x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Institutul Bancar Român − Fondul de Contragarantare, controlat de Parlament

Institutul Bancar Român − Fondul de Contragarantare, controlat de Parlament

de Andreea Căprescu    |    19 Mar 2010   •   00:00

Fondul de Contragarantare va fi prezentat, în premieră, la Râmnicu-Vâlcea vinerea viitoare, în cadrul Conferinţei Bancare Regionale, după cum a anunţat astăzi Petru Rareş, preşedintele Institutului Bancar Roman.

Rolul acestuia va fi detaliat de guvernatorul Mugur Isărescu, dar şi de Ioan Hidegcuti, preşedintele Fondului Român de Contragarantare, urmând ca, în termen de 30 de zile de la prima prezentare în public la Râmnicu-Valcea, fondul de Contragarantare să fie lansat oficial la Bucureşti.

Din informaţiile oferite de preşedintele Petru Rareş, acest fond va fi asigurat de la bugetul de stat şi va fi atent controlat de Parlament, permiţându-se astfel tuturor factorilor implicaţi o transparentizare a fondului garantat. La Conferinţa Regională de vinerea viitoare sunt aşteptaţi să participe reprezentanţii mai multor bănci, preşedinţi ai diferitelor asociaţii bancare din România.

În cadrul întrunirii, cei prezenţi vor încerca să găsească răspunsuri la diferite întrebări care au în prim-plan relansarea economiei pentru ieşire din criză.

×
Subiecte în articol: observator