x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Intabularile penale - Afaceri cu terenuri pe malul lacului Babadag

Intabularile penale - Afaceri cu terenuri pe malul lacului Babadag

de Alexandru Nastase    |    17 Ian 2007   •   00:00
Intabularile penale  -  Afaceri cu terenuri pe malul lacului Babadag

Terenurile de pe malul lacului Babadag au fost scoase la licitatie la inceputul anului, fiind adjudecate de mai multi smecheri locali. Prefectul Chirica Lefter a anuntat ca va face plangere penala si va chema DNA impotriva primarului, a viceprimarului si a secretarului Consiliului Local Babadag.

Inca o licitatie cu cantec in judetul Tulcea. Terenurile de pe malul lacului Babadag au fost scoase la licitatie la inceputul anului, fiind adjudecate de mai multi smecheri locali. Prefectul Chirica Lefter a anuntat ca va face plangere penala si va chema DNA impotriva primarului, a viceprimarului si a secretarului Consiliului Local Babadag.

Licitatia de la Babadag este inca o afacere cu cantec care priveste terenurile din Dobrogea, dupa ce aproximativ 7.000 de hectare de pe Grindurile Chituc si Lupilor au fost intabulate ilegal, iar alte 1.000 de hectare din zona Sulina au fost trecute fara nici un temei legal in domeniul public al orasului. De data aceasta este vorba despre loturi de cate 2.500 de hectare situate pe malul lacului Babadag. Potrivit documentelor, licitatia pentru adjudecarea acestor terenuri s-a facut la 5 ianuarie 2007, la sediul Primariei din Babadag. Si asta desi Prefectura Tulcea a sesizat autoritatile locale cu privire la incalcarea unor prevederi legale in documentatia care a stat la baza licitatiei publice. Astfel, Hotararea Consiliului Local Babadag nr. 188/30 noiembrie 2006, prin care s-a hotarat scoaterea la vanzare prin licitatie publica a unor loturi de teren din preajma lacului Babadag, era nelegala. Motivele? In primul rand, terenul scos la licitatie figureaza in documentele Primariei la "pasuni", iar procedura de schimbare a incadrarii juridice nu exista la dosar. In al doilea rand, hotararea nu a fost adoptata cu voturile a doua treimi din numarul consilierilor, respectiv in loc de 12 voturi pentru, au fost numai 11. Autoritatile locale au fost notificate cu privire la aceste nereguli, dar nimeni nu a tinut seama de ele.

CONTESTARE. Prefectul Chirica Lefter a anuntat ca va ataca hotararea respectiva, considerand-o nelegala. Aplicarea Hotararii 188 va fi suspendata pana la solutionarea in instanta, iar licitatia ar putea fi si ea anulata. Loturile vandute prin licitatie au cate 2.500 mp si sunt situate chiar pe malul lacului, iar pretul de achizitie a unui metru patrat de teren a fost intre 2 si 2,3 RON. Informatiile noastre arata ca unul dintre beneficiari ar fi presedintele PSD Tulcea, Trifon Belacurencu.

DECLARATIE. Prefectul Lefter a anuntat ca a cerut toata documentatia licitatiei si ca va sesiza DNA. "La Babadag sunt tot felul de plangeri la Legea 247, pe oameni i-au trecut la despagubiri, sa plateasca statul, pentru ca ei sa matraseasca terenurile. Eu, conform legii, am cerut anularea Hotararii 188 si suspendarea licitatiei. Legea spune ca, in momentul in care prefectul contesta un act, el se suspenda de drept. Cei de la Babadag au crezut ca sunt stat in stat. Din start este o chestiune penala si anunt ca vom face o plangere penala la Inspectoratul Judetean de Politie si la DNA impotriva primarului, a viceprimarului si a secretarului Consiliului Local", a spus prefectul in cadrul unei sedinte a Colegiului Prefectural Tulcea.

×
Subiecte în articol: verde! babadag