x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Internet gratuit în spaţii publice bucureştene, prin programul WiFi4EU

Internet gratuit în spaţii publice bucureştene, prin programul WiFi4EU

18 Apr 2019   •   12:21
Internet gratuit în spaţii publice bucureştene, prin programul WiFi4EU

Bucureştenii ar urma să beneficieze de acces gratuit la internet WiFi într-o serie de spaţii publice, după ce Comisia Europeană a acceptat cererea de participare a Municipalităţii la iniţiativa WiFi4EU.

Mai exact, pe ordinea de zi a şedinţei din 23 aprilie a Consiliului General al Capitalei se află un proiect de hotărâre care prevede aprobarea proiectului cu finanţare nerambursabilă WiFi4EU, în vederea finanţării acestuia în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei. Totodată, urmează să fie finanţate de la bugetul local toate cheltuielile neeligibile ale proiectului şi cheltuielile conexe care pot apărea în vederea implementării.

În expunerea de motive semnată de primarul general, Gabriela Firea, se arată că Municipiul Bucureşti a transmis pe 7 noiembrie 2018 cererea de participare în cadrul iniţiativei WiFi4EU. În data de 11 decembrie 2018, cererea de participare a fost acceptată de către Comisia Europeană, iar pe 22 februarie a fost semnat acordul de finanţare de către Municipiul Bucureşti şi Agenţia Executivă pentru Inovare şi Reţele.

Prin intermediul iniţiativei, CE doreşte să promoveze accesul gratuit la internet WiFi în spaţii publice precum parcurile, pieţele, clădirile publice, bibliotecile, muzeele şi centrele de sănătate, peste tot în Europa.

Programul WiFi4EU va finanţa echipamentele şi costurile de instalare (punctele de acces la internet), iar beneficiarii vor plăti pentru conectivitate (abonament la internet) şi întreţinerea echipamentului timp de cel puţin trei ani. Solicitanţii trebuie să propună echiparea unor zone în care nu există deja o conexiune WiFi gratuită.

Municipiul Bucureşti a obţinut asistenţă financiară nerambursabilă în valoare de 15.000 de euro pentru a instala reţele WiFi în termen de 18 luni de la semnarea acordului de finanţare. AGERPRES

×
Subiecte în articol: internet spatii publice bucuresti proiect