x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Câteva ore de ninsoare au făcut ravagii în Capitală! Copaci puşi la pământ, maşini distruse, tramvaie deraiate și circulație îngreunată

Câteva ore de ninsoare au făcut ravagii în Capitală! Copaci puşi la pământ, maşini distruse, tramvaie deraiate și circulație îngreunată

de Alice Petrescu    |    20 Ian 2024   •   16:19
Câteva ore de ninsoare au făcut ravagii în Capitală! Copaci puşi la pământ, maşini distruse, tramvaie deraiate și circulație îngreunată

UPDATE: Dimineața zilei de sâmbătă a fost plină de evenimente pentru pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov, care au participat la nu mai puțin de 60 de intervenții în doar cinci ore, în intervalul 06:00 – 11:00. De la copaci căzuți pe drumuri, la garduri dărâmate și stâlpi de iluminat rupți până la mașini avariate.

Ca urmare a ninsorii care a căzut peste noapte în Capitală, pompierii ISU au fost chemați în intervalul orar 06:00 – 11:00 la 65 de intervenții. Potrivit ISU, echipajele au îndepărtat 64 de copaci, 2 garduri și un stâlp de iluminat. În urma acestor incidente au fost avariate nu mai puțin de 61 de autoturisme.

Potrivit meteorologilor, ninsoarea va continua în București până la ora 17:00, însă va fi vorba despre precipitații slabe, iar stratul de zăpadă va ajunge la 15-17 centimetri. Vântul va sufla moderat, cu viteze de până la 35…40 km/h, iar temperatura maximă va fi de 1-2 grade Celsius.

 

Tramvaie deraiate și circulație îngreunată în București, din cauza zăpezii

Știre inițială: Ninsoarea a adus haos sâmbătă dimineață în traficul din Capitală. Circulația tramvaielor a fost dată complet peste cap de depunerile de zăpadă și de ninsoarea care a acoperit tot Bucureștiul. Potrivit STB, circulația a fost îngreunată în special pe bulevardele Theodor Pallady și Camil Ressu, dar și pe Calea Dudești. 

STB a trimis în zonele blocate utilaje de intervenție, iar operatorii de salubritate au avut ca prioritate curățarea arterelor principale, precum și a pasajelor și a podurilor cele mai circulate din oraș.

În plus, STB a anunțat sâmbătă dimineață că liniile de tramvai 14 și 36 sunt blocate în zona Șoseaua Pantelimon/Bdul. Ferdinand, pe sensul Platforma Industrială Pipera din cauza deraierii unuia dintre ele.

De asemenea, autobuzele ”nu mai circulă pe calea de rulare a tramvaielor, ci pe carosabil și efectuează opriri în stații la bordură”,a mai precizat STB.

                                                               ››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: interventii ISU