x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator INUNDAŢII OLT. Zeci de gospodării afectate, ISU OLT pregătit să intervină în orice situaţie

INUNDAŢII OLT. Zeci de gospodării afectate, ISU OLT pregătit să intervină în orice situaţie

06 Mar 2014   •   17:35
INUNDAŢII OLT. Zeci de gospodării afectate, ISU OLT pregătit să intervină în orice situaţie
Sursa foto: INUNDAŢII OLT. Zeci de gospodării afectate, ISU OLT pregătit să intervină în orice situaţie

Peste 20 de gospodării (curţi şi grădini) din comuna Movileni sunt inundate din cauza scurgerii apei de pe versanţi şi creşterii nivelului pârâului Dorofei, iar echipe de pompieri şi voluntari construiesc diguri de apărare din saci cu nisip pentru protejarea gospodăriilor şi a drumurilor, potrivit şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Marin Pică.

Acesta a precizat joi, pentru AGERPRES, că, în prezent, 20 de pompieri de la ISU Olt şi 20 de voluntari din comuna Movileni acţionează în mai multe zone din localitate pentru ridicarea unor diguri de apărare, în condiţiile în care apa a intrat în peste 20 de gospodării. Sătenii din Movileni, ale căror gospodării sunt inundate au scos animalele din zonele aflate în pericol şi le-au pus la adăpost.

"Suntem pregătiţi să intervenim în orice situaţie, suntem în teren, au fost puse la adăpost animalele din gospodăriile populaţiei", a spus şeful ISU Olt.

Prefectul judeţului Olt, Cătălin Rotea, a declarat joi, pentru AGERPRES, că a mers în teren în comunele Movileni, Schitu şi Şerbăneşti şi a observat că apa scursă de pe versanţi şi din pâraiele din aceste localităţi s-a acumulat şi în zone din apropierea drumurilor comunale, care ar putea fi inundate, însă deocamdată se circulă şi nu sunt locuinţe inundate. "Se ridică diguri din saci cu nisip la Movileni, unde există riscul ca apa din pârâul Dorofei să inunde şi drumul şi gospodării. Dacă va fi nevoie, dacă apa se va apropia de locuinţe, autorităţile locale sunt pregătite să evacueze populaţia. Sunt pregătite săli de clasă unde să fie duşi oamenii pe timpul nopţii şi vor primi apă şi pâine", a spus prefectul. Acesta a menţionat că în localitatea Şerbăneşti sunt inundate 30 de hectare de terenuri agricole.

×