x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inundaţiile blochează trenul internaţional Bucureşti – Moscova la Suceava

Inundaţiile blochează trenul internaţional Bucureşti – Moscova la Suceava

de Ovidiu Ciutescu    |    25 Iul 2008   •   00:00

14:14 • Peste o sută de pasageri au rămas blocaţi, vineri la prînz, într-un tren accelerat care circulă pe ruta Moscova-Bucureşti, după ce terasamentul căii ferate a fost inundat, în localitatea suceveană Dorneşti, informează Mediafax.

Peste o sută de pasageri au rămas blocaţi, vineri la prînz, într-un tren accelerat care circulă pe ruta Moscova-Bucureşti, după ce terasamentul căii ferate a fost inundat, în localitatea suceveană Dorneşti, informează Mediafax.

 

 

SOLUŢII. Colonelul Mircea Gospodaru, adjunctul şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, a declarat că trenul a ajuns în jurul orei 11.30 în zona localităţii Dorneşti-Milişăuţi, însă nu mai poate înainta din cauza terasamentului care a fost afectat de ape, pe o porţiune de 200 de metri. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că acest tren "va fi pilotat cu cinci kilometri la oră", dar că sunt pregătite şi autocare pentru a-i prelua pe pasageri. De asemenea, în zonă au fost trimise zece vagoane cu pietre cu care se va încerca consolidarea terasamentului, mai ales că în jurul orei 14.30 un alt tren cu ruta Bucureşti-Moscova este aşteptat să ajungă în locul respectiv. Echipele de intervenţie lucraeză şi la consolidarea unui dig de apărare din Dorneşti, apropierea unui terminal cu produse pretroliere, apele ameninţînd să ajungă la cuvele cu combustibil.

×
Subiecte în articol: observator