x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Învăţătoarea ucigaşă din Curtea de Argeş nu avea aviz psihologic încă din 2010

Învăţătoarea ucigaşă din Curtea de Argeş nu avea aviz psihologic încă din 2010

03 Iun 2012   •   08:59
Învăţătoarea ucigaşă din Curtea de Argeş nu avea aviz psihologic încă din 2010

Directorul scolii la care preda invatatoarea acuzata ca si-a ucis mama cu 170 de lovituri de cutit, recunoaste ca a intarziat "un pic" prezentarea cadrelor didactice la controlul psihologic si sustine introducerea verificarii psihiatrice, considerand ca deseori controlelele psihologice sunt formale.

"Am trecut de la indignare si revolta ca si-a omorat mama, la gestionarea situatiei clasei a IV-a, in conditiile in care colega noastra a fost arestata. In plus, copilului ei de clasa intai se afla tot la noi la scoala. Ne-am intalnit cu parintii din clasa, iar luni se va intruni Consiliul de Administratie al scolii pentru a lua masuri ca sa vedem ce facem de marti incolo, iar copiii sa inteleaga mai usor de ce nu mai vine doamna si sa ramana cu cat mai putine traume", a declarat Nicolae Nita, directorul scolii generale nr. 4 "Mircea cel Batran" din Curtea de Arges.

In ceea ce priveste controlul psihologic, Nita a spus ca acesta a fost valabil in perioada 27 februarie 2011 - 27 februarie 2012 si urma sa faca demersuri pentru un alt aviz pentru toate cadrele didactice.

"Eu sustin ca in urma aparitiei unor astfel de cazuri in toate domeniile este necesara introducerea unui aviz psihiatric care are alte conotatii in locul celui psihologic, care de multe ori este formal. intr-adevar, am intarziat un pic obtinerea acestui aviz, se poate spune intr-adevar ca sunt intr-o oarecare culpa din acest punct de vedere dar nu cred ca acesta este motivul principal pentru care dansa a actionat astfel", a declarat Nicolae Nita, directorul scolii generale nr. 4 "Mircea cel Batran" din Curtea de Arges.

Invatatoarea este foarte apreciata de catre colegii de catedra, parinti si copii, iar comunitatea din Curtea de Arges este socata de crima comisa de catre femeia acuzata ca si-a omorat mama cu 170 de lovituri de cutit.

"Nu am avut de ce sa ne plangem de atitudinea dansei, a facut activitati la clasa si extrascolare ireprosabile, nu a batut niciodata vreun copil si nu l-a pedepsit, nu a avut manifestari violente. Era foarte apreciata, niciodata nu m-am gandit ca ar putea fi un pericol mai ales ca si dansa are un copil de sapte ani. Sunt socata si, repet, nu am vazut comportament violent vreodata la ea. O cunosc de 14 ani, nu de cand copilul meu a devenit elevul dansei. Era o fire blajina, calma, calda, un om care a facut fata sistemului de invatamant, iubitoare de copii si care dorea foarte mult ca elevii sa invete si sa ajunga oameni realizati. Nu stiu de ce ar fi putut avea un asemenea comportament, probabil a fost un acces de furie, nu exista niciun antecedent la doamna care sa ne fi aratat ca era violenta. Nu exista o explicatie logica, ne-am intalnit de zeci de ori la sedinte, in scoala, dar si in afara ei. Era ireprosabila si se putea discuta calm orice cu dansa, copiii o iubesc si o apreciau la clasa, dar si in afara ei. Recent a organizat banchetul de clasa a IV-a, iar copiii au fost entuziasmati", a declarat mama unui copil de la clasa a IV-a C, unde preda invatatoarea.

Primele date ale anchetei aratau ca invatatoarea Elena Mirela Marinescu, in varsta de 37 de ani, arestata preventiv pentro omor deosebit de grav dupa ce si-ar fi omorat mama cu peste 170 de lovituri de cutit, nu ar fi avut din anul 2010 avizul psihologic.

Inspectorul scolar general al ISJ Arges spune ca daca invatatoarea din municipiul Curtea de Arges a predat fara sa aiba aviz psihologic atunci directorul scolii este raspunzator de acest lucru.

×
Subiecte în articol: curtea arges crima invatatoarea