x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Investiţiile nipone în România depăşesc un miliard de euro

Investiţiile nipone în România depăşesc un miliard de euro

de Agerpres    |    27 Mar 2014   •   21:04
Investiţiile nipone în România depăşesc un miliard de euro

Ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Keiji Yamamoto, a afirmat joi, la Târgu Mureş, în cadrul unei întrevederi avute cu preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, şi cu prefectul judeţului, Corneliu Grosu, că investiţiile nipone în România depăşesc un miliard de euro şi că din cele 170 de companii japoneze care îşi desfăşoară activitatea în România peste jumătate sunt în Transilvania.

Ambasadorul nipon a spus că regiunea Transilvaniei este propice pentru investitorii japonezi, cu precădere în domeniul energiei.

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Mureş, în cadrul întrevederii Ciprian Dobre a dat exemplul unei investiţii româno-nipone de 150 de milioane de euro într-o termocentrală ce urmează să fie construită la Fântânele şi care va produce 250 megawaţi. Perioada estimată pentru începerea lucrărilor este anul 2014, urmând ca investiţia să fie finalizată în 2016.

În timpul întrevederii cu ambasadorul japonez, prefectul Corneliu Grosu a precizat că Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş îşi suplimentează numărul de locuri pentru studenţii străini şi că 25 dintre acestea vor fi pentru studenţii japonezi.

'Am o veste bună pentru relaţiile dintre Târgu Mureş şi Japonia. Pentru anul universitar 2014-2015 Universitatea de Medicină şi Farmacie a suplimentat numărul de locuri pentru studenţii care învaţă în limba engleză şi, în mod special, pentru cei 20-25 de studenţi japonezi care vor învăţa la universitatea noastră. Este ultima discuţie de astăzi cu rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş care a confirmat prezenţa studenţilor japonezi în următorul an universitar', a declarat prefectul Corneliu Grosu, potrivit unui comunicat de presă.

Prefectul a spus că va avea discuţii şi cu reprezentanţii Universităţii 'Petru Maior' din Târgu Mureş pentru a contura punţi de comunicare între studenţii şi profesorii români şi japonezi, domeniile de specializare fiind cu precădere în domeniul ingineriei chimice şi a automatizărilor.

×