x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Investitorii italieni au cumpărat un milion de hectare de teren agricol în România

Investitorii italieni au cumpărat un milion de hectare de teren agricol în România

26 Sep 2014   •   15:04
Investitorii italieni au cumpărat un milion de hectare de teren agricol în România

Investitorii italieni au achiziţionat un milion de hectare de teren agricol în România de la 1 ianuarie 2014, de când a fost permis acest lucru, a declarat, vineri, secretarul general al Camerei de Comerţ şi Industrie Italiană, Andrea Amato, la Forumul de Afaceri România-Italia 2014.

"De la 1 ianuarie, străinii pot cumpăra teren agricol în România, iar investitorii italieni au achiziţionat un milion de hectare. Au găsit aici terenuri foarte bune, la preţuri atractive, de 1.500 - 2.000 de euro pe hectar", a afirmat Amato.

Prezent la eveniment, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Daniel Botănoiu a apreciat că suprafaţa menţionată este mare.

"Un milion de hectare este cam mult, însă mă bucură faptul că este vorba şi despre firme româneşti cu acţionariat italian", a spus Botănoiu.

România şi-a asumat prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană să liberalizeze piaţa funciară pentru persoanele fizice din UE, începând cu 1 ianuarie 2014, ceea ce a modificat regimul existent până la acea dată, în care doar persoanele juridice aveau dreptul să cumpere terenuri. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: terenuri agricole