x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Invitaţie la mare - La vară, fără alge pe litoralul romanesc

Invitaţie la mare - La vară, fără alge pe litoralul romanesc

de Emilia Sava    |    24 Apr 2007   •   00:00
Invitaţie la mare - La vară, fără alge pe litoralul romanesc

Specialiştii Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare Marină "Grigore Antipa" din Constanţa preconizează că in această vară marea va fi mai curată, fără acumulări masive de alge.

Directorul INCDM, Simion Nicolaev, spune că, după ce inainte de Paşte am asistat la un fenomen neobişnuit de timpuriu de inflorire algală, pană in luna august marea va fi mai bună şi acumulările de alge nu vor fi semnificative.

Cantităţile impresionante de alge, care au apărut pe plajele din sudul litoralului, intre Vama Veche şi Olimp, au fost adunate de lucrătorii Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral, astfel incat de Paşte plajele erau curate. Simion Nicolaev a adăugat că era de aşteptat să apară acest fenomen, pentru că iarna a fost caldă, iar algele au inceput să crească mai devreme şi au ajuns la maturitate inainte de inceperea sezonului cald. După acumulările masive din martie-aprilie, specialiştii nu se mai aşteaptă la apariţia unor cantităţi mari de alge, ba chiar speră ca acestea să fie cu mult mai puţine decat in anii anteriori.

×
Subiecte în articol: observator